Nevşehir'in Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçelerinde bulunan ovalar, "büyük ova koruma alanı" kapsamında alındı.

Edinilen bilgilere göre; Bazı Ovaların Büyük Ova Koruma Alanı Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar 22 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar kapsamında bazı ovalar, Büyük Ova Koruma Alanı sınırları içerisine dahil edilerek koruma altına alındı. Bahse konu ovalar kapsamında Nevşehir'den iki ovamız yer alıyor; Derinkuyu ve Hacıbektaş...

Nevşehir'in Derinkuyu ve Hacıbektaş ovaları “BÜYÜK OVA KORUMA ALANI” Oldu...

Resmi Gazeteye ulaşmak için tıklayınız!

Bazı Ovaların Büyük Ova Koruma Alanı Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3111) Karar Sayısı 3111 Bazı ovaların büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin ekli karararın yürürlüğe konulmasına, 5403 sayılı Toplu Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunun 14 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir. 

Derinkuyu Ovası;

Küçük akarsuların taşıdığı alüvyonlarla kaplanan Derinkuyu Ovası, Nevşehir’in en büyük ovasıdır. Ancak yazın sular tamamiyle kuruduğu için yüzey sularından faydalanılamamaktadır.

Hacıbektaş Ovası;

Resmi gazetede yayımlanmasının ardından bahse konu olan bu ovalarımız artık 'tarımsal sit' gibi korunacak. Böylelikle tarımsal nitelik taşıyan ovalarımızın amaç dışı ve yanlış kullanımlar sonucu yok olmasını büyük ölçüde önlemiş olacağız...