Bugünler de Nevşehir trafiğinde çok sayıda yabancı plakalı araba görmek mümkün. Nevşehirli gurbetçilerimiz sıla-i rahim için memleketlerine geldiler. 

Çalıştıkları ülkelerde kazandıkları dövizi memleketlerinde harcayan Nevşehirli gurbetçilerimiz özellikle altın gıda konfeksiyon araba kiralama ve inşaat sektöründe büyük oranda canlanmaya neden oluyor .

Özellikle Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Fransa , Finlandiya, Danimarka, İsveç, Norveç ve İsviçre'de kalan Nevşehirlilerin bu yıl ki tatil adresi de memleketleri oldu. Memleketlerine dönen gurbetçiler Nevşehir çarşısınıda hareketlendirdi.

Gurbetçiler, özellikle altın, gıda, konfeksiyon, araba kiralama ve inşaat sektörüne canlılık getiriyor. Hareketlilik en yoğun olarak Atatürk Bulvarı, Gazhane caddesi, Nar ve Lale Caddesi civarında ve döviz bürolarıyla kuyumcularda hissediliyor.

Dört gözle gurbetçilerin gelmesini bekleyen Nevşehir esnafı durumdan memnun. Bu gelişlerle birlikte esnafın da yüzü de gülmeye başladı. Bugünler de Nevşehir trafiğinde çok sayıda yabancı plakalı araba görmek mümkün. Arabayla gelen de uçakla gelen de var. Arabayla gelmeyenler ise rahat etmek için araba kiralıyor.

Paralarını Nevşehir'de Harcıyorlar

Dövizlerini memleketlerinde harcayan gurbetçilerin çarşıya hareketlilik getirdiğini belirten Nevşehir çarşı esnafları, "Gurbetçilerin şehrin ekonomisine büyük katkısı var. Bu katkı yadsınamaz. Yaşadıkları ülkelerde yaptıkları birikimi Türkiye'de harcıyorlar. Düğünler de son günlerde hız kazandı. Düğün sayısında ciddi bir artış var. Çarşıdaki yoğunluğun bir nedeni de düğünler. Yıl boyunca durgun olan işlerimiz gurbetçilerimizin gelmesiyle hareketleniyor" dedi.

Elde Kiralık Araba Kalmadı

Gurbetçilerin kiralık arabalara büyük rağbet gösterdiğini belirten özel bir araba kiralama firmasının sahibi de, "Şu an elimizde kiralık araba yok. Okulların kapanmasının ardından memleketlerine dönen üniversite öğrencilerinin yerini memleketlerine gelen gurbetçiler aldı. Bu yıl yine Nevşehir'de binlerce gurbetçi geldi. Gurbetçiler, öğrencilerin çarşıya kazandırdığı hareketliliği aratmıyor. Hareketliliğin yaşandığı bir diğer sektör ise araba kiralama. Bugünlerde kiralık araba bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Kiraya verilmeyi bekleyen arabalara firmalar, yüksek fiyat istiyor. Tatil sezonunda kiraya verilen arabaların günlük fiyatı 150 TL dan başlıyor" diye konuştu.