Karadeniz'de son günlerde bol miktarda avlandığı için kilogram fiyatı 10 liraya kadar düşen hamsiye Nevşehirli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Nevşehir Ekonomik Balıkçılık işletmeciliğini yapan Uğur Çevikler, 40-50 liradan açan hamsinin fiyatının bugün için fiyatı 10 liraya kadar düştüğünü söyledi.

Sezonu bol palamutla açan balıkçıların tezgahlarını bugünlerde hamsi şenlendiriyor. Bol miktarda avlanan hamsi, kilogramı 10-20 liradan satılıyor.

Hamsinin fiyatının düştüğünü gören vatandaşlar balık tezgahları önünde kuyruk oluşturdu. Nevşehir'de balık satan Uğur Çevikler, hamsi avının hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Bu sezon avcılıktan memnun olduklarını ve tezgahların balık çeşitleriyle dolduğunu dile getiren Çevikler, palamudun ardından hamsinin de bollaşmaya başlamasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

Nevşehir Ekonomik Balıkçılık sahibi Uğur Çevikler, 1 Eylül'den itibaren güzel palamut avcılığı yapıldığını ifade ederek, "Hala da devam ediyor. Tezgahlarda gördüğünüz gibi hala palamut var. Karadeniz bu sene bereketli, avcılık güzel" dedi.

Nevşehirde balık tezgahlarında hamsinin kilosu ise 10 TL'den alıcısını bekliyor.

Evde Sağlık Sofrada bol bol balık: 'Ekonomik balıkçılık'ta...'

Nevşehir'de bugün balık yemeye ne dersiniz ?

Yeni tip korona virüse (covid -19) karşı Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde başlatılan balık tüketim kampanyası Nevşehir Merkez ve Avanos'da şubesi olan Ekonomik Balıkçılık Tic. Ltd. Şti. tarafından hamsi ile devam ediyor. 

Kapadokya bölgesinin en eski balıkçısı olan Ekonomik Balıkçılık Tic. Ltd. Şti. sahibi olan Uğur ÇEVİKLER ile yaptığımız görüşmede; Nevşehir halkın en taze ve en hesaplı balığı tüketmesi adına taze taze getirdiğimiz balık çeşitlerimiz Nevşehir Merkez ve Avanos şubelerinde halkımızın hizmetine sunduklarını, senenin oniki ayı boyunca mevsimine göre tezgahlarında taze balık bulundurduklarını beyan etti.

Koronavirüse karşı insan vücudunun bağışıklığını arttıran balık yemenin şimdi tam zamanı...

İletişim
Adres: Kayseri Caddesi Türbe yanı / NEVŞEHİR

Web: Ekonomikbalikcilik.com. 

Uğur ÇEVİKLER 0 532 276 20 08