AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

Kapadokya Bölgemizde binlerce kişinin istihdamını sağlayan ve ülkemizde sadece Nevşehir’de mevcut olan yeraltı depoculuğu ve kayadan oyma ticari yapıların ihtiyaç duyduğu yasal düzenleme çalışmamızda sona geldik.
Hakkında 30 Mart2012 tarih ve 157 sayılı Meclis Araştırma Önergesi vererek hukuki süreci başlattığımız ve ilimizi ziyarete gelenSayın Bakanlarımızla da yerinde incelediğimizkayadan oyma yapılar ve yeraltı depoları ile ilgili yürürlüğe girecek yönetmelik sonrasında turistik ve tarımsal anlamda çalışan kaya oyma yapılar yasal statüye kavuşacaktır. Yönetmelik ile bu yapıların altyapı ve ruhsatlandırma sıkıntıları sona erecek, yapılacak planlama ve proje çalışmalarıyla sektörün uzun vadede daha verimli çalışabilmesi sağlanacaktır.

Yönetmelik taslağı depocularımız ve diğer ilgililerle paylaşılmış ve onların da katkıları Bakanlığımızca talep edilmiştir. İlgili düzenlemede son rötuşların yapılmasının ardından uzun süredir beklenen yönetmelik kısa bir süre sonra yayımlanacak ve bölgemize has bu yapılara dair belirsizlik sona erecek ve tarımsal ve ticari desteklerden faydalanılabilecek ve hukuki boşluk sona erecektir.

Gizligider, "Katkıları sebebiyle Bakanlığımıza, Valiliğimize, İl Müdürlüğümüze ve sektör temsilcilerimize teşekkür ediyor, Nevşehir Milletvekilleri olarak uzun bir süredir titizlikle üzerinde çalıştığımız yönetmeliğimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
dogal_depolar_allahin_bir_lutfu_h22353
Elai-Cappadocia-Uchisar-Nevsehir3