Nevşehir merkez ve ilçelerinde   koyun ve keçilerde elektronik kulak küpesi  (mikrochipli küpe) uygulaması ve el terminali ile kayıt edilmesi projesi başlıyor. Konuya yönelik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

         Toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, İl Müdür Yardımcısı Necmettin SAPMAZ, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Halil Haki Balta, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili İsmail BİKİR,  Şube Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler katıldı.

                 Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ,  yaptığı açıklamada: 

                 "Avrupa  Birliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ortak finanse edilen Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülen, Ülkemizde bu yıl ilk defa uygulanacak olan Koyun ve Keçilerin Elektronik olarak Kimliklendirilmesi ve El Terminali İle Kayıt Edilmesi Projesi Bakanlığımızın son yıllarda yapmış olduğu en yenilikçi projelerden birisidir.          

                 Bakanlığımızın bu yıl uygulamaya başladığı bu Proje ile Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak İl/İlçe Müdürlüğü Personellerimizle birlikte projenin hayata geçmesi ve İlimizdeki Hayvan Hareketleri ve Hayvan Hastalıklarının kontrol altına alınması, Gıda güvenliği ile  halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamaktır.

    YILMAZ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu proje kapsamında İl Müdürlüğümüze 50 adet El Terminali,harici anten ve 91.000 (çift) adet Elektronik Kulak Küpesi gönderilmiş olup, Koyun ve Keçilerde Elektronik küpelemeye geçilmesi ile birlikte Hayvan Hareketleri ve Hayvan Hastalılarının takibi, Hayvanların verim kayıtlarının tutulması, Aşılama kayıtları, Sağlıklı Gıda tüketim zincirinin oluşturulması,İşletmedeki hayvanların güncellenmesi,Uygulama kolaylığı,Zaman tasarrufu,Okumada hata payının en aza indirilmesi ve Yetiştiricilere Devlet Desteği Sağlaması bakımından büyükönem arz etmektedir dedi. "