Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği´nin (KÜSİ) geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla, KÜSİ ziyaretleri kapsamında Nevşehir Islah Organize Sanayi Bölgesindeki firmalara ziyaret gerçekleştirildi.

Ülkemizde 2023 hedeflerine ulaşılması amacıyla, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) ile; paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal inovasyon ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, sanayimizin rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen, yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması hedeflenmektedir.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği’nin (KÜSİ) geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını teminen; ilimizde faaliyet gösteren firmaların bilgilendirilmesi amacıyla oluşturulan KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu üyeleri ile birlikte firmalar ziyaret edilmekte ve bu ziyaretler kapsamında; sanayicilerin sorunları ve ihtiyaçları hakkında bilgi alınmakta ve Bakanlığımız ve ilgili kuruluşların destekleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

Bu amaçla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca KÜSİ İl Temsilcisi olarak görevlendirilen, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Kapadokya Teknopark Genel Müdür Yrd. Doç. Dr. Serap Çoban ve Nevşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yusuf Şahin'in katılımlarıyla Nevşehir Islah Organize Sanayi Bölgesinde bazı firmalar ziyareti edilerek gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Ziyaretlere ilişkin açıklamada bulunan Nevşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yusuf Şahin, Ülkemizde 2023 hedeflerine ulaşılması amacıyla, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) ile; paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal inovasyon ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, sanayimizin rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen bir yapıya kavuşturulması amacıyla, Nevşehir Islah OSB'de yer alan firmaları (Merih Karoser, Neksan Karoser, Akyüzler Karoser) KÜSİ İl Temsilcimiz NEVÜ Öğretim Üyesi Doç..Dr. Serap ÇOBAN ve Islah OSB Müdürü M.Samet Kafali ile birlikte ziyaret ederek KÜSİ, KÜSİP (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Platformu), FSMH (Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları), Destekler, İnovasyon Karnesi, NEVÜ bünyesinde yeni kurulan ve firmalara Ar-Ge desteği sağlayacak Kapadokya Teknopark hakkında bilgilendirdik. Sanayicilerimizin sorunları ve ihtiyaçları hakkında bilgi alıp, çözümü noktasında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk...