Stratejik Hedefleri doğrultusunda çalışmalara hız veren Nevşehir Ticaret Borsası (NTB), “Marka ve Markalaşma Semineri” düzenledi.

"Marka Ve Markalaşma'nın Önemi" Konulu Seminer Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı Salonunda Gerçekleşti.“Gümüşhane Üniversitesi iletişim fakültesi Yrd. Doç. Dr. Emre Ş. ASLAN´ın Eğitmenlik Yaptığı programda katılımcılara MARKA VE MARKALAŞMA’nın önemi anlatıldı.

Seminer hakkında Açıklamada bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim SALAŞ, Üyelerinin sahip oldukları markaların korunmasına, geliştirilmesine ve markalaşma çalışmalarına destek vermek, istediklerini söyleyen Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş, Borsa olarak Nevşehir´den ulusal ve uluslararası düzeyde markaların çıkmasına katkıda bulunmak istediklerine vurgu yaptı. Başkan Salaş, düzenlen seminerde; marka ve markalaşma stratejileri, rekabetçi bir piyasada markalaşma, markanın korunması ve etkin kullanımı konularında bilgi verildiğini söyledi.

 “MARKALAŞMAK DEĞER ARTIŞI SAĞLAR”

Markalaşmanın, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülke firmalarının dünya pazarlarında yer sahibi olma ve ticaret hacmini arttırma bakımından çok önemli bir unsur haline geldiğini de söyleyen NTB Başkanı İbrahim Salaş, pek çok firmanın markalaşmak için yüksek reklam giderlerini göze aldığını ve piyasada adlarını markalaştırmak için girişimlerde bulunduğunu belirtti. Yurtiçinde ya da yurtdışında marka olabilmiş, ürünü tanınmış ve güvenilir bir marka haline getirebilen firmaların, kendilerinden kat kat fazla üretim hacmi ve istihdamı olan ama markalaşmamış firmalardan çok daha yüksek kâr marjları elde ettiğini hatırlatan Salaş, “Bu firmalar sadece markaları üzerinden büyük bir artı değer oluşturuyorlar.Nevşehir Ticaret Borsası olarak üyelerimizin kalite ve güvenilirlik konularında kendini ispatlamış markalar olmasının önünü açmak amacıyla bu semineri düzenledik.

Marka ve Markalaşmanın öneminin her geçen gün arttığı bu yıllarda, ürünlerimizin ve kendi değerlerimizin rakiplerine göre bir adım önde olabilmesi için Markaların ve Markalaşmanın ne kadar önemli olduğunu ve rekabet edebilmek için marka olmanın gerekliliğini her platformda dile getiren Nevşehir Ticaret Borsası üyelerine bu konuda her türlüğü desteği vermektedir.