Edindiğimiz bilgilere göre Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Ticaret Borsası seçimlerinin 2013 Mayıs ayında yapılarak tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

 

Bilindiği üzere, Türkiye’deki tüm Oda ve Borsaların seçimleri Bakanlar Kurulu Kararı ile Mayıs-Haziran aylarına ertelenmişti. Bunun üzerine Nevşehir İş Dünyasında tüm gözler Oda Seçimlerin hangi tarihte yapılacağına çevrildi.

 Nevşehir İş Dünyasında Heyecan Dorukta...!

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimlerinde Adaylar Arif Parmaksız ile M.Yakup Zağlanmış Nevşehir Ticaret Borsası Başkanlık seçimlerinde ise Adaylar Tuncer Gök ile Mustafa Çelebi kıyasıya bir yarış içerinse girecekler.

Mayıs ayı bittiğinde Haziran ayı başıda Nevşehir de NTSO ve NTB Başkanları Meclis Başkanları ile Yönetim Kurulları belli olmuş olacak ve görevlerine başlayacaklar.

 

FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Ticaret Borsası Başkanlık seçimlerinin 2013 Mayıs ayında yapılarak,aynı ay içerisnde tamamlanmasının planlandığı belirtildi.Konuya ilişkin olarak önümüzdeki günlerde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasından bir açıklama yapılması bekleniyor.

 

Oda Seçim takvimine ilişkin süreç nasıl işleyecek?

İlk olarak önümüzdeki yakın bir tarihte Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu toplanarak Seçim tarihiyle ilgili bir tarih belirlenecek.

 

FİB Haber Merkezi NTSO Başkanı Arif Parmaksız a yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre bu trih için Mayıs ayı düşünülüyor…

 

Mayıs ayında belirlenecek bir tarihte Seçimler NTSO binasında yapılacak.

Borsa seçimleri ise 3-4 er gün aralıklarla yine Mayıs ayında yapılacak olup Borsa seçimlerininde Nevşehir Ticaret Borsası hizmet binasında yapılacağı bildirildi.

 

Odalarımız yönetim kururlarında alacakları seçim takvimine ilişkin kararın ardından seçimle iligili olarak Nevşehir İl Seçim Kurulu Başkanlığına müracaat edilerek buradan gerekli onay alınacak.

 

Daha sonra Odalarımız İlgili takvimlere göre bir ay öncesinden … Nisan 2013 günü mesai saati bitimi itibariyle listeler, İl Seçim Kurulu’nca onaylanmış olacaktır.

 

Bu bakımdan Nisan 2013 tarihinden  sonra Oda’ya yeni kaydolan, askıdan düşürülen ya da Vergi Bilgilerini güncelleyen firmalar, seçim listelerinde yer alamayacaktır.

 

Diğer bir ifade ile; Nisan 2013 tarihine kadar yeni kayıt yaptıran, borçlarının tamamını ödeyerek askıdan indirilen ve vergi  numaralarını güncelleyen firmalar, seçim listelerinde  yer alabilecekler ve oy kullanabileceklerdir.

 

Ayrıca, onaylanan seçim listelerinde yer alan şirketler; yetki belgesi olmadan oy kullanamayacaklardır. Bu bakımdan Odanın web sitesinde (www.ntso.org) yayınlanan yetki belgesi dilekçe örneği şirket temsilcileri tarafından imzalanarak, Odanmız Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne teslim edilecek ve Sicil Müdürlüğü’nce düzenlenecek Yetki Belgesi  oy kullanma esnasında  Sandık Kurulu’na ibraz edilecektir.

 

Bu bakımdan, Sicil Müdürlüğü’nde  oluşabilecek yoğunluk da dikkate alınarak, üyelerimizin yetki belgesi işlemlerini son günlere bırakmadan bir an evvel almaları son derece önemlidir.

 

Seçim takvimi ve duyurularla ilgili gelişmeler, sürekli olarak Odalara ait web sitesinde üyelere duyurulması bekleniyor.

FİB Haber Merkezi olarak her iki oda seçimlerininde Nevşehirimize İş Dünyasına ve Adaylara hayırlar getirmesini diliyoruz.

Gücünüzün Farkındamısınız!

“Her zaman Gücünüz Gücümüz,Gücümüz Gücünüz…!”

 NEVŞEHİR'İN ULUSAL HABER SİTESİ : www.fibhaber.com

  FİB Haber Merkezi olarak “Biz hep gitmişizdir.. Kimilerinin hoşuna, kimilerinin zoruna.”             

%100 Nevşehir Haberleri Burada… FİB Haber Farkıyla…

Nevşehir’in Ulusal İnternet Haber Sitesi… www.fibhaber.com