Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' projesi  kapsamında yürütülen ikinci Süt Sığırcılığı eğitimi 23.03.2015 -03.04.2015 tarihleri arasında Nevşehir İli Merkez Alacaşar Köyünde  16 kursiyerin katılımıyla  gerçekleştirilmiştir.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, konuşmasında,

 

"Projenin amacı; Genç nüfusun tarıma kazandırılması, modern tarımın gereklerini yerine getiren kişilerin yetiştirilmesi, Kırsal göçün engellenmesi, Tarımla uğraşan genç çiftçilerin profesyonelleştirilmesi, Genç çiftçilerin yaşadıkları ortamda örnek birer çiftçi haline getirilmesi, Gençlerin tarımsal yenilikleri takip etmesi ve uygulanması, Eğitim verilen alanlarda ilgili sektör paydaşları ile gençlerin bağlantı kurmalarını temin edilmesidir.

Eğitimde kursiyerlere Büyükbaş hayvan  ırkları, damızlık seçimi, bakım besleme, süt sağım hijyeni, salgın hastalıklara karşı koruyucu aşılama, alet ekipmanların doğru kullanımı gibi konularda 10 gün 80 saat boyunca teorik ve pratik bilgiler verilmiştir. Ayrıca süt verimini artırmak için hayvanlara örnek besleme proğramı anlatılmıştır" dedi. Eğitimde emeği geçen herkese teşekkürlerini bildirdi.

Daha sonra kursiyerlere sertifikaları verildi.