Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi içerisinde bulunduğumuz hafta süresince İlimiz Nevşehir'de yağışlı havanın etkisi altına girmiştir. Buna bağlı olarak 10-12 Haziran tarihleri arasında,  yer yer dolu ve sel afetleri vuku bulmuştur.

Afetin vuku bulduğu alanlarda Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Teknik ekipleri derhal hasar tespit çalışmalarına başlayarak Hacıbektaş ve Gülşehir İlçelerimizde yoğun olmak üzere Avanos, Kozaklı ve Derinkuyu' da 143 Bin dekar tarım alanının dolu ve sel afetine maruz kaldığını tespit etmiş ve buna göre Bakanlığımıza ve ilgili makamlara bilgi verilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığımız, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda 13-14 Haziran 2019 tarihlerinde İlimizin de içerisinde bulunduğu bölgede kuvvetli yağışların devam edeceği ve bu yağışların yer yer dolu şeklinde olacağı bildirilmiştir.

Hasar tespit çalışmalarımız devam etmekte olup gelen yağışlara karşıda üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın dikkatli olması önem arzetmektedir.