Nevşehir için uzun yıllardır dile getirilen "üç büyük şehrin" arasında kalmış söylemi Nevşehir ekonomisi için her zaman kötümser yaklaşımların oluşmasına neden oluyor.
Nevşehir'in metropol şehirler olan Ankara - Kayseri ve Konya'nın arasında kalması avantaj mı? Yoksa dezavantaj mı?

Büyük nüfus potansiyeline sahip olan bu üç ilin arasında kalmak avantaja çevrilemez mi? 

Türkiye ekonomisi resmi verilere göre devamlı büyümekte iken Nevşehir ekonomisi kabuğunu hala kıramamış vaziyette.

Hal böyleyken toplam nüfusları ortalama 6.5 milyon olan Ankara, Konya ve Kayseri'ye ürün gönderilerek ciddi bir potansiyel fırsat yakalanmış olur. 

Bu yapılıyordur ama yeterli seviyede olmadığı ortada. İhracata ve diğer illerimize yönelik girişimler mevcut durumun başka bir boyutu.

Nevşehir ekonomisi için can alıcı diğer bir konu da ilimize yatırımcıların fazla ilgi göstermemesi.

Bu konuda devlet önemli teşvikler sunsa da yatırımcı ne hikmetse Nevşehir'e uğramıyor. Yada uğrasa bile bir şekilde geri dönüyor.

Ulusal ve uluslararası alanda önemli girişimleri olan firmaların tam yatırım yapmak üzereyken geri dönmüş olmaları akıllarda her zaman soru işareti bırakmıştır.

Seçilen vekillerden beklentimiz, Nevşehir'e yatırımcı çekebilmeleridir. Eğer bu başarılamıyorsa il idarecileri ve vekiller kendilerini sorgulamalıdırlar. 

Türkiye'de Ak Parti hükümetlerinde çok güzel işler başarıldı. Nevşehir'de de olumlu gelişmeler var ama yeterli değil.

Herkese bu noktada çok önemli görevler düşmektedir. Nevşehir sanayisinin gelişmesi için ne gerekiyorsa tavizsiz yerine getirilmelidir.