Nevşehir için uzun yıllardır dile getirilen "iki büyük şehrin" arasında kalmış söylemi ne tuhaftır ki, Nevşehir ekonomisi için her zaman kötümser yaklaşımların oluşmasına neden oluyor.

Nevşehir'in metropol şehirler olan Ankara ve Kayseri'nin arasında kalması avantaj mı? Yoksa dezavantaj mı?
Büyük nüfus potansiyeline sahip olan bu iki ilin arasında kalmak avantaja çevrilemez mi? 
Açıkcası Dünyanın pek çok yerinde, Büyükşehirlere yakın olan kentler makus talihini tersine çevirmeyi başarmışlardır... Örneğin, Bursa, Kocaeli, Sakarya gibi iller İstanbul gibi metropol bir şehre yakın olmanın büyük nimetlerinden istifade etmeyi başarıyorlar. Peki biz neden başaramıyalım.


Türkiye ekonomisi resmi verilere göre devamlı büyümekte iken Nevşehir ekonomisi kabuğunu hala kıramamış vaziyette.
Hal böyleyken toplam nüfusları ortalama 5.5 milyon olan Ankara ve Kayseri'ye ürün gönderilerek ciddi bir potansiyel fırsat yakalanmış olur. 
Bu yapılıyordur ama kesinlikle yeterli seviyede olmadığı ortada. İhracata ve diğer illerimize yönelik girişimler mevcut durumun başka bir boyutu.
Nevşehir ekonomisi için can alıcı diğer bir konu da ilimize yatırımcıların fazla ilgi göstermemesi. Yada iyi anlatamadığımızdan dolayı yatırımcıları OSB'mize bir türlü çekemiyoruz. Korkumuz o dur ki, Olanlarda böyle giderse birer birer gidecekler.
 

Bu konuda devlet önemli teşvikler sunsa da yatırımcı ne hikmetse Nevşehir'e uğramıyor. Yada uğrasa bile ya bizler göremiyoruz yada bir şekilde geri dönüyor. 
Ulusal ve uluslararası alanda önemli girişimleri olan firmaların tam yatırım yapmak üzereyken geri dönmüş olmaları akıllarda her zaman soru işareti bırakmıştır. Hele bu yatırımcıların ya Aksaray yada Niğde OSB'sine yatırım yaptıklarını duymak insanı kahrediyor.
Oda Başkanları ve Seçilen vekillerden beklentimiz, Nevşehir'e yatırımcı çekebilmeleridir. Eğer bu başarılamıyorsa , Nevşehir iş dünyasının çatısını oluşturan Başta Oda Başkanları, STK'lar, il idarecileri ve vekiller kendilerini sorgulamalıdırlar. 

Türkiye'de Ak Parti hükümetlerinde çok güzel işler başarıldı. Nevşehir'de de olumlu gelişmeler var ama YETERLİMİ kesinlikle değil.
Herkese bu noktada çok önemli görevler düşmektedir. Nevşehir sanayisinin gelişmesi için ne gerekiyorsa tavizsiz yerine getirilmelidir.
Söylediklerimizi anlatamamışsak Lütfen hemen yanı başımızda daha dün il olan Aksaray'a bir bakın !!! Aksaray OSB'sini gezin... Yollarına , Yatırımların büyüklüğüne ciddiyetlerine bir bakın...
Gittik, Gördük tesbit ettik düşündük Sonuç: Nevşehir'de ki OSB ise, Aksaray da ki NE ?
Biz merak ettik. Sizde merak ediyorsanız Sadece 30 Dakikanızı Ayırın Ve Nevşehir OSB ile Aksaray OSB 'sini kıyaslayın...

Önce Samimiyet!!!

Bu haber mutlaka her Nevşehirliyim diyeni üzecek mutlaka birilerini sıkıntıya sokacak belki ama biz Doğruları söylemeye devam ediyoruz edeceğiz !!! Bu gerçekleri görmezlikten gelme gibi bir lüksümüz olamaz. El birliği ile tek yürek olup eksikliklerimizi tamamlayıp, görevimizi layıkıyla yapmalıyız ? Yada onurumuzla bırakmalıyız...

 NEVŞEHİR’DE YATIRIM İÇİN 10 SEBEP  

1)    İlin doğa, kültür, inanç, balon, termal, sağlık ve alternatif turizm imkânlarına sahip olması,  
2)    İlde jeotermal kaynaklar sebebiyle seracılık potansiyelinin bulunması,  
3)    Çekirdeklik kabak, patates ve üzüm gibi tarımsal ürünlerin yüksek miktarlarda üretilmesi ve bu ürünlere yönelik yatırım potansiyellerinin bulunması,  
4)    Doğal soğuk hava depoları varlığından ötürü ilin lojistik potansiyele sahip olması,  
5)    Organize Sanayi Bölgelerinde yeterince alanın mevcut olması ve yatırımcıya yatırım yeri tahsis edilmesi,  
6)    Beyaz altın olarak adlandırılan ve katma değeri yüksek ürünler üretilme potansiyeli olan Türkiye’nin en kaliteli ponzasının varlığı,  
7)    Dünyanın sayılı turizm merkezlerinden birisi olan Kapadokya’nın varlığı,  
8)    Nevşehir merkeze sadece 30 km uzaklığında yıllık 700.000 kişi kapasiteli Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nın mevcudiyeti,  
9)    Odamız ve Ahiler Kalkınma Ajansı bünyesinde çalışan Nevşehir Yatırım Destek Ofisi’nin her türlü ruhsat ve izin işlemlerinde yatırımcılara yardımcı olması,  
10) Hazine Müsteşarlığı, Ahiler Kalkınma Ajansı, KOSGEB, TÜBİTAK ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı gibi kurumların teşvikleri ve desteklerinin mevcudiyeti. Nevşehir- Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi,150 hektar üzerine kurulu ve toplamda 101 hektarlık sanayi alanına sahip olup 95 adet parsel bulunmaktadır. Bunlardan 31 adet parselin tahsisi yapılmıştır. Tahsisi yapılan arsalardan 7 adet firma faaliyete geçmiştir. Bu firmalarda toplam çalışan sayısı 260 Kişidir.11 firma inşaat aşamasında olup, 13 firmanın ise proje çalışmaları devam etmektedir. Şu an itibari ile 31 fabrikanın çalışmaya başlaması ile birlikte 260 olan çalışan sayısına 600 kişi daha eklenerek toplamda 860 kişiye çıkması beklenilmektedir. Faaliyette olan firmalar Patates ve mısır cipsi imalatı, Gıda paketleme, Mobilya imalatı, Demir imalatı, Oto aksesuar, Kahvaltılık gevrek, Hurda ve metal işleri, Geri dönüşüm, inşaat halindeki ve proje aşamasındaki firmalar ısıcam imalatı ve cam işleme tesisi, Sac ve plazma kesim, büküm imalatı, Metal park bahçe ekipmanları ve çocuk oyun grubu imalatı, Mobilya ve eğitim araçları imalatı, Ahşap kapı ve pvc sistemleri imalatı, Sıcak dövme, kalıp ve otomotiv yedek parça üretim tesisi, Cıvata pulu imalatı tesisi, Yangın söndürme tüpleri ve sanayi tıbbi gazlar üretimi , Elektrik panel üretimi, Tarım makineleri imalatı, Biriket İmalat Makinası Yapımı, Söve harcı ile ESP Kaplama üretimi ve Kablo imalatı gibi değişik iş kollarında faaliyet göstereceklerdir. Şu an organize sanayimizin atık su arıtma tesisi yapım çalışmalarına başlanılmış olup, yapımı devam eden Tuzköy-Acıgöl havaalanı yolu , Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattı ile ayrı bir önem kazanacak olan Nevşehir- Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi hızla gelişmesine devam etmektedir. Bölgeye yatırım yapacak olan sanayicilerimiz Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası,Ticaret Borsası ve Acıgöl Belediyesinden tam destekle gerekli bilgileri alabilirler.