“Doğanay’dan Nevşehir Gönüllü Gençlik Değişim Platformu'ndan Açıklama…”

Değerli Basın Mensupları,

Genç Girişimciler olarak ilk buluştuğumuzda kuruluş amacımızı ve beklentilerimizi sizlerle paylaşmıştık. Geçen süre zarfında oluşumumuza dahil olan arkadaşlarla birlikte daha da güçlendik, istişare toplantıları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Zaman zaman bu toplantıların, istişarelerin çıktılarını sizlerle paylaşacağımızı belirtmiştik ve bu gün burada seçim sürecinin de ertelenmesiyle birlikte devam eden çalışmalarımız hakkında sizlere bilgi vermek istiyoruz.

İlk toplantımız ile birlikte platformumuz çığ gibi büyümekte, genç girişimciler olarak istişarelerimize devam etmekteyiz. Bu ilgi ve birliktelik aynı zamanda Nevşehir Ticaret ve Sanayisi için umutların yeşermesi anlamına gelmektedir. Bizler  bu şehrin ve ülkemizin geleceği olduğumuzun ve bu sorumluluğumuzun da farkındayız. Büyüklerimizin tecrübelerine inanan, kendi enerjisine güvenen, yeni fikirlerle, yatırımlarla memleketimize katma değer yaratmayı görev edinmiş bir platformuz. Geçtiğimiz süre zarfında yaptığımız istişare toplantılarında, memleketimizin ticari ve sanayi, geçmişi ve geleceği  üzerine fikirlerimizi paylaştığımızda gördük ki,, Nevşehir’imiz de bir şeyleri değiştirecek en önemli etkenlerden biri de, bizleriz!  Ancak yine farkettik ki; ne yazık ki Geleneksel yönetim anlayışı ve tek adam yönetim metodu ile yıllardır görmezlikten gelinmiş, yok sayılmışız! ve hiçbir zaman fikrimiz alınmamış. Halbuki bu platformda başarı hikayeleri olan arkadaşlarımız, bir şirket ile kalmayıp şirket sayıları 3’e, 5’e taşımış değerli genç sanayici ve işadamlarımız var.  Biz elimizden alınmış özgüvenimizi bu seçim süreci ile birlikte tekrar kazanmış olmanın, özgüvenimizi ve enerjimizi ilimizin ekonomisine kazandırabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri, Mehmet Yakup Zağlanmış ve ekibinin yeni yönetim, yeniden yapılanma, güçlü büyüme sloganı ile başlattıkları değişim rüzgarı tekrar geleceğe umutla bakmamızı sağlamıştır. Değerli Büyüklerimize bu heyecansız gidişata son vermek üzere aday oldukları için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri bir milattır. Son 10 yılda dünya tarihinde görülmemiş bir teknoloji gelişimi ve küreselleşme yaşanmıştır. Ticaretin sınırları kalkmış, teknoloji ile birlikte katma değerli üretime ulaşılmıştır. Ekonomik büyüme ve zenginleşmenin ise; fırsatları görebilmekte, bilgiyi yönetmekte, takım çalışmasında ve inovatif yönetim metotlarında saklı olduğu anlaşılmıştır. Değişimin, gelişimin, ekonomik büyümenin, istikrarın sağlanması için önümüzdeki seçim son derece önemlidir. Bu seçim aynı zamanda geleceğimizi seçmek demektir. Biz Genç Girişimciler için en büyük sermaye enerjimizin ve heyecanımızın yüksek olduğu içinde bulunduğumuz zaman dilimidir. Bir dönemin daha mevcut durumla devam etmesi demek bu sermayeyi tüketmek demektir.

Şehrimizin ticari ve sanayi faaliyetlerinin gelişmesi, fırsatların şehrimize çekilmesi, modern yönetim metotlarının geliştirilmesi ve çağın normlarına uyulması ancak yenilikçi bir yönetimle mevcuttur. Bizlerde değişime, gelişime ve özellikle genç fikirlere inanmış ve yola çıkmış Mehmet Yakup Zağlanmış bey ve güçlü ekibinin yanında tüm kararlılığımızla yürüyoruz.

İlimizin siz değerli Basın mensuplarının, katılımcı genç iş adamı arkadaşlarımızın ilgi ve alakalarından, desteklerinden dolayı müteşekkiriz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

NEVŞEHİR GENÇLİK PLATFORMU                                                                                                                                                              Basın Sözcüsü  
Fuat DOĞANAY