Nevşehir Ticaret Borsası , Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Ürgüp Ticaret Odası delegeleri 23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen ve Ankara’da düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 73. Genel Kurulu’na katıldı.

TOBB 73. Genel Kurulu, 23-24 Mayıs tarihlerinde Ankara’da toplandı. 81 vilayetten TOBB delegelerinin Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Anıtkabir ziyaretiyle başlayan Genel Kurul, öğleden sonra TOBB delegeliğinde 10 yılı dolduran üyelere Başbakan Binali Yıldırım, ilgili bakanlar, ana muhalefet Partisi ve muhalefet partisi lider ve temsilcilerinin katılımıyla Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni ile devam etti.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu açılış konuşmasını yaptığı Genel Kurul toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan da iş dünyasına hitap etti.
 
Erdoğan konuşmasında iş dünyasının aynı zamanda bulundukları şehirlerin kanaat önderleri, sivil toplum temsilcileri olduğuna işaret ederek, "Temsil ettiği geniş iş, fikir ve dünya görüşü yelpazesiyle bu salon, aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, itici gücü, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan, hep daha iyisine ulaşmak için gayret gösteren sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır" dedi.
 
Komisyonların sunuşlarını yapmasından sonra Genel Kurul, dilek ve temennilerle sona erdi.


ANKARA'DA NEVŞEHİR SESLERİ

TOBB’un Ankara’da yapılan genel kuruluna Nevşehir’den, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş , Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Ali Aslan, Murat Yolgösteren, Özcan Akar, Yusuf Lök, Altan Sarıaslan, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce Cengiz Yıldız, Ömer Güçlü, M. Ali Öbekli, Yüksel Babaoğlu, Osman Vergiveren, Necdet Civelek, Ahmet Gündüz ile Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın, Hilmi Yazıcı Delege olarak katıldı. TOBB 73. Genel Kurulda ayrıca NTB Genel Sekreteri Uğur Aydoğan ile NTSO Genel Sekreteri İ.Hakkı Aydoğan'da hazır bulundular.

Nevşehir Ticaret Borsası İbrahim Salaş, Nevşehir Ticaret Borsası olarak heyet halinde Kongreye katılım sağladık. Mali genel kurulun sakin bir havada ve güzel geçtiğini anlatan Salaş, Türkiye’nin 81 vilayetinden Ticaret borsaları ile ticaret ve sanayi odalarının başkan ve yöneticileri ile birlikte kendilerinin genel kurula katıldıklarını vurguladı.

Genel Kurula ilişkin açıklamada bulunan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız da, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile TOBB 73. Genel Kurulu gerçekleşti. Kongrenin ülkemize ve TOBB ailesine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası İbrahim Salaş genel kurul sırasında Başbakan Binali Yıldırım ile kısa bir süre görüşme yaptı.