Konu hakkında açıklamalarda bulunan NTB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Salaş,Nevşehir ve bölgemizin ürünlerini en güzel şekilde tanıtma fırsatı bulacağımız Zirvede,Kabak çekirdeğimizi tanıtmak içinde tadımlık özel kutular hazırladık dedi.

Bu Sihirli Kutular Çok İşe Yarıyacak...

Borsa Başkanı Salaş, Tadımlık Kabak Çekirdeği kutularını Nevşehir Valisi Sayın Mehmet Ceylan a sundu.Vali Ceylan çok güzel düşünülmüş.Meşhur Nevşehir ve Yöresi Kabak Çekirdeğimizin tanıtımını görsellik ve sunumlarıyla bu şekilde tattırarak daha yerinde bir uygulamaya ile çok daha güzel bir şekilde tanıtabiliriz dedi.

NTB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Salaş, düzenlecek olan 13-16 Kasım 2013 tarihleri arasında İzmir/Çeşme de gerçekleştirilecek Turab Expo "Gıda ve Gıda Teknolojileri İkili Görüşme Organizasyonu, Gıda Zirvesi" ile ilgili şu önemli açıklamalarda bulundu....

Turab Expo "Gıda ve Gıda Teknolojileri İkili Görüşme Organizasyonu, Gıda Zirvesi" ile Ülkemizdeki  üretici firmalarla, yabancı alım heyetlerini bir araya getirerek, ticari işbirliklerinin oluşmasına ve şirketlerin dış pazarlarda yeni partnerler kazanmasına imkân sağlayacaktır.

Organizasyonumuzun ana hedefi, yurt içindeki sektör üreticilerinin özellikle yurt dışı alım heyetleri ile bir araya getirip, sektörel bazda ticari bir platform oluşturmaktır.Bu doğrultuda, sektör temsilcileri bu önemli ticari platformu en üst düzeyde değerlendirmiş, hem ürün satışı, hem de teknolojik gelişmeleri yerinde görerek,ihtiyaçları olan her türlü bilgiye ve ürüne ulaşmış olacaktır.
Ülkemiz KOBİ'lerinin ihracata yönlendirilmesi ve ihracatçı KOBİ'lerin ihracatlarının artırılması;pazarlama yeteneklerinin geliştirilmesi,uluslararası satış faaliyetlerinin güçlenmesi,etkin bir şekilde desteklenmeleri ile mümkün olacaktır.
Gerçekleştirilecek Zirve ile Türk ve Arap Ülkeleri Üretici, Sanayici ve Yatırımcıları bir araya gelecek,Gıda ve Gıda Teknolojileri konularında ortak çalışma zemini bulacaklardır.
Türk gıda ve gıda teknolojileri sektörlerinde bir sinerji yaratmak ve ihracat potansiyelini açığa çıkararak bunu uluslararası arenaya taşımak olan zirvenin amacı,gıda ve gıda teknolojileri sektörleri alım heyetleri ile sektörü buluşturarak,Ülkeye katkı sağlayacak büyük bir atılımı gerçekleştirmiş olacaktır.
TURABEXPO Projesi ile  hem bölgemiz için hem gıda ve gıda teknolojileri sektörleri için bölgede önemli bir çalışma olacağı düşünmektedir.

TURABEXPO Fuarcılık A.ş. Bölge Sorumlusu Ahmet KÖKNAR,Bu Organizasyon bir fuar formatından daha çok karşılıklı ikili görüşmeler şeklinde olacağını belirtirken,isteyen katılımcı firmaların Özel Toplantı salonlarında “PROJELERİNİ VE ÜRÜNLERİNİ TANITIM AMAÇLI SEMPOZYUM VE BRİFİNG FAALİYETLERİ İLE SUNUM” da yapabileceklerini belirtti.
Gıda ve Gıda Teknolojileri alanında Arap Ülkelerinden 400 Kişilik alım heyeti getirilmesi Organize edilecek olup, Gıda Zirvesi 13-16 Kasım 2013 tarihleri arasında ÇEŞME SHERATON OTELİNDE gerçekleştirilecektir. Otelin Tamamı Organizasyon için kapatılmıştır.
Bu büyük ve Ülkemizde ilki gerçekleşecek olan Turab Expo "Gıda ve Gıda Teknolojileri İkili Görüşme Organizasyonu, Gıda Zirvesi"nde yer almak isteyen firmalarımızın en kısa  sürede bizimle iletişime geçmelerini bekliyoruz.