TOBB’un desteğiyle Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde bu yıl 7’incisi 26-30 Ekim tarihlerinde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) yoğun ilgi devam ediyor.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Nevşehir Ticaret Borsası ile ortaklaşa kurulan stand ile fuarda yerini alarak, Nevşehir'in  yöresel ürünlerinin tanıtımını gerçekleştiriyor. Fuarın her alanında ziyaretçilerin avuçlarında Nevşehir Kabak Çekirdeği dikkatlerden kaçmadı.

Antalya Yöresel Ürünler Fuarı’na gelen ziyaretçiler Nevşehir Standında dağıtılan sütle kavrulmuş meşhur Nevşehir Kabak Çekirdeğini tatmak için sıraya girdi. Gün boyu Nevşehir Standının önünde yoğunluk azalmadı. 

Fuara gelen ziyaretçiler Nevşehir Kabak Çekirdeğini tatmak için birbirleri ile yarıştı. Ziyaretçiler, Kabak Çekirdeğini tatmak için özellikle Nevşehir Standına geldiklerini ifade etti. NTSO ve NTB yönetim kurulu üyeleri ziyaretçilere kabak çekirdeğinin yanında kuru üzüm, lokum, kuru yemiş  ikram etti.


 NEVŞEHİR STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI...

Antalya’da bu yıl 7’ncisi yapılan Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) memleketin dört bir yanında iller ve ilçeler başta olmak üzere kendi yörelerini tanıtmak isteyen kentlerle dolup taştı. Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından organize edilen TOBB'un destek verdiği YÖREX Fuarı'nda Nevşehir standı büyük ilgi gördü. Nevşehir'e ait yöresel yiyecek ve içecek ikramlarının yapıldığı fuarda Kapadokya teması ön plana çıkartıldı.

Antalya'da bu sene 7 'incisi düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda kurulan Nevşehir standı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor...

Fuarın 2. gününde Nevşehir standını yaklaşık 3000 kişi ziyaret etti.

Fuarın ikinci gününde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri ziyaretçilerle bire bir ilgilendi ve Nevşehir yöresel lezzetleri ve Kapadokya konusunda ziyaretçileri bilgilendirdi. 

Nevşehir Ticaret Borsası Ziyaretçilere çanta içinde Nevşehir'in meşhur yöresel ürünlerinden  kuru üzüm , pekmez, kabak çekirdeği, lokum ve Nevşehir Kapadokya bölgesini tanıtıcı kitap, coğrafi işareti açıklayan broşürlerden oluşan tanıtım promosyonları ikram edildi.

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, yöresel ürünlerin yer aldığı YÖREX’in şehirlerin ve ürünlerin tanıtımı bakımından çok önemli olduğunu belirtti.
 YÖREX fuarının düzenlenmesinden dolayı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere Antalya Valiliği ve Antalya Ticaret Borsası yetkililerine teşekkür ettiklerini belirterek, Nevşehir’in yöresel ürünlerinin tanıtımı için gayret sarf ettiklerini vurguladı. 

Salaş açıklamasında, "7. Yörex Yöresel Ürünler Fuarı, hem Nevşehir hem de Kapadokya tanıtımı açısından da iyi bir fırsat olurken, önceki yıllara nazaran bu sene hem katılımcı, hem de ziyaretçi açısından yoğun ilgi gören fuarda Nevşehir'in yöresel ürünleri ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor" dedi.

Fuar 30 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

YÖREX 7. Yöresel Ürünler Fuarı'nda  Nevşehir!in Meşhur Kabak Çekirdeğinden, pekmezine, kuru üzümünden lokumuna kuru yemişine kadar kendine özgü özel yöresel ürünleri ziyaretçilerin damak tadına ve göz zevkine sunuluyor.

Fuarın en gözde stantlarından biri olan Nevşehir Standında ziyaretler esnasında hoş muhabbetler yaşandı.​