TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Nevşehir Milletvekili Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, Nevşehir Milletvekili Sayın Murat GÖKTÜRK, Nevşehir Milletvekili Sayın Ebubekir GİZLİGİDER, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Sayın İbrahim SALAŞ ve beraberindeki heyetle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ e Nevşehir tarımı adına istişare ziyaretinde bulundu.
              Nevşehir’ deki tarım faaliyetlerinin ele alındığı istişare toplantısında söz alan AÇIKGÖZ “ Nevşehir’ e Patates Analiz Laboratuvarı açılması, senelik patates üretimi ile ilgili ve önümüzdeki yıllar Nevşehir tarım ve hayvancılık konularında istişarelerde bulunmak üzere bir aradayız. Nevşehir’ imizin çok yönlü bir il olması, bizlerin sorumluluğunu da artırmaktadır. Kaliteli ve kontrollü bir üretimin sağlanması için ilimize ‘Patates Analiz Laboratuvarı’ kurulması öncelikli hedefimizdir. İlimizi temsilen üç milletvekilimizle bu amaç için ele ele çalışmalarımız devam ediyor. Çiftçimiz kazanacak, Türkiye kazanacak. Sayın Bakanımıza da ilgilerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
              Bakan Faruk Çelik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip Nevşehir’ deki gıda, tarım ve hayvancılık çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, ilgilerinden dolayı Milletvekillerimize teşekkürlerini iletip, çalışmalarında başarılar diledi.
               Bir saati aşkın süren ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle son buldu.