Nevşehir Taskobirlik Nesu Meyve sularının üretimine yeniden başlamasıyla birlikte Nevşehir kendi değeri olarak Nesu Meyve sularına sahip çıkmalı.Nevşehir ile özdeşleşen tüm yurt içinde aranan bir marka olarak  Nesu İçmeli herkese içirmeli…

Nevşehir deyince akla ilk olarak üzüm ve patates gelir. Bugünlerde bu ikiliye bir başkası daha eklenmeye başladı: Nesu. Kendine has tadı ile şanı Nevşehir’i aşan Nesu Meyva suyu artık Nevşehir için marka isimlerin başında geliyor.

 “Nesu” ymuş beeee…

Nesu Bir İçim Su….“Meyvalı-Pastorize-Sağlıklı Leziz-Organik “

İyi bir Meyva suyu sofraların vazgeçilmez konuklarından birisidir. Nevşehir “Nesu” Meyva sularıda varlıklısından yoksuluna, yaşlısından gencine, patronundan işçisine, öğretmeninden öğrencisine ve çocuklarımıza kısaca yediden yetmişe tüm Nevşehirlilerin vazgeçemedikleri, damaklarında silinmez tat bırakan bir Nevşehir klasiğidir.

Günümüzde bir çok ulusal ve yerel meyva suları farklı markalarla bulunmasına karşın toprağından mıdır  suyundan mıdır aromasından mıdır bilinmez Nevşehir Nesu meyve sularının tadı hepsinden farklı hepsinden daha lezzetlidir.

Nevşehir Taskobirlik Nesu meyve sularının tadı Taze öz meyvelerin özümlenmesiyle tamamen doğal olmasıyla da Sağlıklı ve uzun yıllar boyunca sağlanan deneyim ve tecrübelerle büyük bir emeğin ürünüdür…

“Türkiye’nin en lezzetli meyve suyu Nevşehir Nesu Meyva suları …”

Yaşam biçimindeki teknolojik gelişmelerle tüm değişikliğe ve alkolsüz içecek sektöründe ki baş döndürücü çeşitliliğe rağmen Nevşehir Nesu meyve suları doyumsuz tadıyla sadece Nevşehir de değil tüm yurdumuzun bir çok köşesinde hem sağlık hemde keyif veren bir içecek olarak Market reyonlarında aranan bir marka olarak yaşamaya devam ediyor.

************* 

 Taskobirlik Üretimine Yeniden Başladı…

Çeşitli sebeplerle Geçtiğimiz yıllarda kapanmak zorunda kalan Nar kasabası sınırları içinde yer alan Taskobirlik Fabrikası, atıl durumda iken Yine Nevşehir’in genç girişimcileri Mehmet Armağan ve Kenan Ağırtaş ortaklığında hayat buldu.

Çeşitli sebeplerle Geçtiğimiz yıllarda kapanmak zorunda kalan Nar kasabası sınırları içinde yer alan Taskobirlik Fabrikası, atıl durumda iken Yine Nevşehir’in genç girişimcileri Mehmet Armağan ve Kenan Ağırtaş ortaklığında hayat buldu.

İş yeri İşletmecilerinden Mehmet Armağan FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamalarında İş Ortağım Kenan Ağırtaş ile birlikte el ele vererek bir süredir kapalı durumda hizmet dışı kalan Taskobirliğin yeniden işlevliğini kazanması için başlattığımız girişimler sonunda Nevşehir’imizle özleşen NESU Meyva sularını yeniden üretimine başlamış bulunuyoruz dedi.

Lezzet katmak için varız ve sofranızdaki kahramanlar sloganı ile olarak üretimine başladığımız Nevşehir Taskobirlik ürünleri sirke ve meyve suyu olarak iki ayrı kategoride üretiliyor.

Nevşehir halkından NESU Meyva sularına ve Nevşehir Taskobirlik Sirkelerine sahip çıkmalarını özellikle kendi bağımızdan ürettiğimiz ürünleri tüketmelerini ve bu bilinçte olmalarını beklediklerini dile getirdi.

Taskobirlik İşletmesinde Türk Gıda kodeksine uygun olarak hiçbir katkı maddesi içermeden, tamamen doğal yöntemlerle üretim yapılan “Taskobirlik Üzüm Sirkesi” ve NESU Meyve suları Nevşehir Yöresi kadar tüm Türkiye'de de tercih edilen bir markaya ulaştığının altını çizen Armağan, Nevşehir halkının önemli geçim kaynaklarından birisi olan üzümü, Taskobirlik olarak alıp, sirke üreterek değerlendirdiklerini söyledi.

 

Üzüm, kayısı ve elma sularının yanında Sirke üretimi ile yıllarca bölgemizi tarım ürünlerinin değerlendirildiği en önemli kurumlardan biri haline gelen TASKOBİRLİK’in yeniden faaliyete geçirilmesi üzüm üreticilerinin ürünlerinin sadece TEKEL tarafından değil rekabet ortamında değerlendirilmesi anlamına da geliyor.

Armağan yaptığı açıklamasında, Bu vesile ile unutmadan geçemeyeceğim.Bizlere bu konuda destek veren başta Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş ve Nevşehir Milletvekillerimiz Ebubekir Gizligider, Erdal Feralan ve Murat Göktürk’e de teşekkür ediyoruz dediler.

SON SÖZ/FİB Haber-Nevşehir’in öz değerlerine sahip çıkıp bu anlamda kentimizle markalaşan bir değer yaratma açısından genç yatırımcı hemşerilerimiz Mehmet Armağan ve Kenan Ağırtaş’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah yolunuz açık işinizi gücünüzü rast getirsin.Nevşehirli iş Adamları Odalar Basın kısaca seçilmiş atanmışlarla ve vatandaşlar olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü desteği vermemiz gerektiğinin de altını çizmek istiyoruz.

Haber Kaynağı: FİB Haber