Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Salaş yaptığı açıklamasında 13- 16 Kasım 2013 tarihleri arasındaki Türk-Arap İş Adamları Derneği (TURAB)' ın planladığı "Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi ve İkili İş Görüşmeleri Organizasyonu"nda Nevşehir adına kiralanan stantta Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tarımsal ve gıda ürünlerinin tanıtımı gerçekleştirilecek dedi. 

Salaş açıklamasında;Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin (TURAB) organize ettiği 1. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri İkili Görüşme Organizasyonu-Gıda Zirvesi, 13-16 Kasım tarihleri arasında Çeşme'de düzenlenecek.
Arap Birliği'ne bağlı 22 Arap ülkesinden 525 firma yer alacak.Programa konu ile ilgili 400 kişilik yatırım ve gıda alım heyetleriyle birlikte, Ülkemizde görev yapan 22 Arap ülkesi Büyükelçileri de katılacak. Toplantılarda Arap ülkelerinin Ticaret ve Sanayi Oda Başkanları ve tarım konusunda görev yapmakta olan Devlet makam yetkilileri de bulunacak dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Salaş Borsamız Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odamız ile Valiliğimiz bünyesinde Turab fuarına hazırlıklarımızı tamamladık dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salaş Arap ülkeleri gıdada yüzde 80 ithal ürünler kullanıyor ve Türkiye helal belgesine sahip üretimleri nedeniyle önemli konumda. Zirve iyi değerlendirildiği takdirde ciddi potansiyel yakalanabilir." dedi.

NTB Başkanı İbrahim Salaş Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 75. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında;
Atatürk'ün askeri ve siyasi başarıları, eserleri ve ileri görüşlülüğü ile tarihimizin akışını değiştiren, milletimizin yetiştirdiği büyük bir lider olduğunu ifade eden Salaş, "Aramızdan ayrılışının 75. yıldönümünde O'nu saygı ve şükranla anıyoruz" dedi.