Nevşehir Ticaret Borsası, 12. Dönem Akreditasyon çalışmaları kapsamında MB Danışmanlık firmasının kurucusu Mehmet Besleme tarafından Akreditasyon Bilgilendirme ve Oryantasyon süreci hakkında eğitim semineri düzenlendi.

Nevşehir Ticaret Borsası 12. Dönem Akreditasyon çalışmaları kapsamında düzenlenen 'Oryantasyon' eğitim semineri Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı, NTB Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreter Uğur Aydoğan, Disiplin ve Meclis Üyelerinin katılımında Borsa toplantı salonunda düzenlendi.

“Yeni Dönem, Yeni Yönetim, 5 Yıldızlı Hizmet” anlayışıyla 12. Dönem Akreditasyon çalışmaları kapsamında Nevşehir Ticaret Borsası Meclisi ve Yönetim Kurulu üyelerine MB Danışmanlık’tan Mehmet Besleme tarafından NTB Toplantı Salonunda Oryantasyon Eğitimi verildi.  

Eğitimde  Borsa Meclisi ve Yönetim Kurulu üyelerine aşağıdaki konu başlıklarında bilgiler verildi.

5174 Sayılı Odalar Ve Borsalar Kanunu

Ticaret Borsası Nedir Ne iş Yapar ?

Borsalarda Tescil 

Borsa Muamelat Yönetmeliği

Tobb İle Odalar ve Borsalar Bütçe Ve Muhasebe Yönetmeliği

Akreditasyon Sistemi 

Oda Ve Borsa Üyelerine Verilecek Disiplin Ve Para Cezaları İle Disiplin Kurulu Ve Yüksek Disiplin Kurulu Hakkında Yönetmelik 

NTB : ''5 Yıldızlı Borsa Olma Yolunda'' 

Nevşehir Ticaret Borsası, 5 yıldızlı Borsa olma yolunda

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB), üyelerine daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için 12. Dönem Akreditasyon çalışmaları kapsamında ' Oryantasyon'  eğitimi veriyor. 

Nevşehir Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen  ' Oryantasyon'  eğitimine Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı, NTB Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreter Uğur Aydoğan, Disiplin ve Meclis Üyeleri ile Borsa çalışanları katıldı.

Nevşehir Ticaret Borsası ( NTB ) ,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Oda Sistemlerinin iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, Odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayarak kurmuş olduğu Akreditasyon Sistemi, EUROCHAMBRES ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamaları da dikkate alınarak, 2001 yılında başlatılan Oda Akreditasyon Modelinde Beş Yıldızlı oda olma yolunda ilerliyor.
 
''5 Yıldızlı Borsa Olma Yolunda''
 
Eğitim programı öncesi personele yönelik kısa bir açıklama yapan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, bölgede 5 yıldızlı borsa olma yolunda ilerlediklerini belirterek, "Borsamız çıktığı kalite yolculuğu ile TOBB Akreditasyonunu hedeflemektedir. Bunun sonucunda beş yıldızlı bir borsa olma yolunda tüm aşamaları kat ederek bölgemizin yükselen değerleri içerisinde yer alacaktır''dedi.

Nevşehir'in 5. Yıldızlı Oda olma yolunda ilerlediğini belirten NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, yapmış olduğu açıklama da eğitimin eksikliklerin giderilmesi noktasında önemli bir adım olduğunu dile getirirken, açıklamasının devamında ; " Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun önemle üzerinde durduğu ve Türkiye'deki Oda/Borsalarımızın Londra, Paris, Münih, Amsterdam'daki Ticaret Borsaları ile eşdeğer olmaları gerektiği inancını Nevşehir Ticaret Borsası olarak kabullendiğimizi, Nevşehir'in Avrupa'daki Borsalardan alınan hizmetleri bire bir olarak üyelerine yansıtmaları gerektiğini bilerek çıkmış olduğumuz yolda Akredite olma yolunda ilerliyoruz. Mevcut hizmetlerimizin Avrupa ile eş değer halde olmasına rağmen daha ilerilere gidebilmek için bu süreci dikkatle takip ediyor ve kendimize benimsiyoruz.
 
Bölge'de öncü oda olmak vizyonumuzun gerçekleşebilmesi için öncelikli olarak 5. Yıldızlı Borsa olacak ve Nevşehir Ticaret Borsasının önderliğinde ilimiz daha üst yerlere çıkaracağız. Alanında uzman MB Danışmanlık Kurucusu Mehmet Besleme tarafından Borsamız Yönetim kurulumuz ve Meclis üyelerimize vermiş olduğumuz bilgilendirme semineri ile sürece kendimizi daha sıkı ve hırslı bir şekilde bağlama imkânı bulduk. Allah'ın izni ile inandığımız yolda ilimiz 5. Yıldızlı Borsa olacak ve NTB Vizyonunu gerçekleştirecek" Dedi.