Türkiye’nin en önemli tarım fuarlarından 11. Uluslar arası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarında Nevşehir’in son dönemde öne çıkan tarımsal ürünlerinin başında gelen Kuru üzüm ve Kabak Çekirdeği de yerini aldı.

Nevşehir Ticaret Borsası organizatörlüğünde gerçekleştirilen Konya Tarım Fuarı 2013’e Nevşehir’den 30 dolayında borsa üyesi de katıldı.

Ticaret Borsası Yetkililerinin de katıldığı fuara günü birlik ziyaret gerçekleştiren Nevşehirli zahire pazarı esnafları gün boyunca fuarı gezerek kabak çekirdeği ve kuru üzüm piyasasındaki son gelişmeler, bu alanda üretilen son teknolojik makine donanımları hakkında da bire bir bilgi alma fırsatı elde ettiler.

Nevşehir Ticaret Borsası tarafından kiralanan stant’ta bölgede Ürgüp Sivrisi olarak bilinen Kabak çekirdeğinin yanı sıra yine bölgenin verimli kabak çekirdeği çeşitlerinden biri olan karakabak çeşidi de tanıtıldı. Kuru Üzüm, bölgeye has çanak çömlek ürünleri ile Ürgüp Kaysısının da tanıtıldığı standa büyük ilgi vardı.

Nevşehir Ticaret Borsası Standını ziyaret eden yurdun değişik yerlerinden fuara katılanlar Kabak çekirdeği, kuru üzüm ve kayısı çeşitleri ve tohumlulukları hakkında borsa yetkililerinden bilgi aldılar.

Konya TÜYAP Fuar Merkezindeki fuar da hafta başına kadar açık bulunacak olan Nevşehir Ticaret Borsası Standının yine büyük ilgi görmesi bekleniyor.