Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğü’ne, IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında 55 milyon lira yatırım tutarlı 66 proje başvurusu yapıldı.

Kurum ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme’ sektöründe yaklaşık 43 milyon lira yatırım tutarında60 proje ile ‘Tarımsal İşletmelerin Fiziksel Yatırımlarına Yönelik’ sektörde ise yaklaşık12 milyon lira yatırım tutarında 6 proje kabul etti.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü IPARD Programı’nın birinci uygulama döneminde çıktığı 6 çağrı boyunca 327 projeye yaklaşık 80 milyon TL hibe desteği sağlayarak, 155 milyon liralık yatırımı Nevşehir’e kazandırmıştı. IPARD II Programı’nın ilk çağrısında sunulan yaklaşık 50 milyon liralık proje yatırımına karşılık, üçüncü çağrı döneminde bu rakamın 55 milyon liraya ulaşmasıNevşehir’e yapılan yatırım girişimlerinin her çağrı döneminde arttığı sonucunu ortaya koydu.

Nevşehir İl Koordinatörü Asiltürk, 27 Nisan 2018 tarihi itibariyle sona eren IPARD II 3'üncü Başvuru Çağrı dönemine ilişkin açıklama yaptı. Asiltürk,Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektörü kapsamında alınan başvurular arasında; 34 tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, 3 mantar üretimi, 1 zanaatkarlık, 21konaklama tesisi ve 1 restoran projesinin yer aldığı, Tarımsal İşletmelerin Fiziksel Yatırımlarına yönelik yatırımlarda ise; 1 besi ve 5 süt hayvancılığı projesinin yer aldığını dile getirerek 66 proje başvurusunun gerçekleştiğini, bu projelerin toplam yatırım tutarının yaklaşık 55 milyon lira olduğunu ve bunun yaklaşık 30 milyon lirasının yatırımcılarımıza hibe olarak verileceğini söyledi.Asiltürk 66 projenin 42’sinin bayan yatırımcılar tarafından sunulmasının sebebinin TKDK’nın bayan yatırımcılar için uygulamış olduğu pozitif ayrımcılık politikası olduğuna değindi. Ayrıca projelerin incelenmeye başlandığını,  yakın zamanda bu incelemelerin sonuçlanarak ilimize yeni istihdam alanlarının açılacağını belirtti.

Kurum olarak amaçlarının, İlimize AB standartlarında modern, verimli, sürdürülebilir ve istihdam yaratan yeni işletmeler kazandırmak olduğunu vurgulayan Asiltürkilimizde ki yatırım potansiyelini artırmak için de her çağrı döneminde tanıtım faaliyetlerini sürdürdüklerini vebu faaliyetlere ilave olarak ta paydaş kurum ve kuruluşlarla da işbirliği halinde çalıştıklarını dile getirdi.