Nevşehir'in sarımsak yetiştirmede öncü köylerinden olan, Acıgöl’ün Topaç köylünde sarımsak ekimi başladı.

’Beyaz altın’ olarak adlandırılan ve dünyanın en kaliteli sarımsakları arasında gösterilen Nevşehir TOPAÇ  sarımsağının ekimi başladı.

Sarımsak başını oluşturan dişlerin teker teker ayrılmasıyla elde edilen tohumluklar önceden hazırlanan tarlalara çiftçiler tarafından ekilmeye başlandı.

Genci yaşlısı sarımsak tarlasında emek veriyor diyen Sarımsak üreticisi Adnan Yıldız, www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında; “Türkiye’nin en kaliteli sarımsağının yetiştiği bölgelerden birisi olan, ülke , ilimiz ve ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayan Topaç sarımsağının dikimine başladık. Geçmiş yıllarda olduğu gibi dikim öncesinde çiftçilerimiz tarafından sarımsak başını oluşturan dişlerin tek tek temizlenerek ayrıştırılmasıyla elde edilen tohumluk tane sarımsaklar önceden sürümü yapılarak hazırlanan tarlalara biz üreticiler tarafından dikimine başladık” dedi.

Sarımsak ekimi sezonunun Topaçlı çiftçilere hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini dileyen Adnan Yıldız, “Köyümüzde yetişen ve ülkenin her bölgesinde pazar bulan meşhur Topaç sarımsağının ekim sezonunda sarımsak tohumlarının tek tek temizlenerek daha önceden ekim için hazırlandı. Tarlalara ekimi tecrübeli sarımsak üreticilerimizin kontrollerinde yapıldı. Topaç sarımsağının yurt genelinde pazar sıkıntısı olmadığını ve sarımsak hasadının yapıldığı dönemde tüm yurt genelinde rahatlıkla pazar bulan meşhur Topaç sarımsağı üretimi ile hem ülke hem ilimiz hem de ilçe ve köyümüz ekonomisine önemli katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.


Haber:Adnan Yıldız