Vali Savaş'ın makamında gerçekleşen toplantıya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar, Jeotermal Enerji Kaynakları Araştırma ve Değerlendirme Vakfı (JEVAK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolgay Benderli ile İl Özel İdaresi teknik personelleri katıldı.

 

Toplantıda, Vali Savaş'a Kozaklı ilçesindeki termal kaynakların il özel idare yönetimine verilmesi neticesinde oradaki işletmelere sağlanacak termal suyun tek elden ve ekonomik bir şekilde ulaştırılması için hazırlanan sıcak su toplama ve dağıtım merkezi için hazırlanan proje hakkında bilgi aktarıldı.

 

Bilgi aktarımını yapan JEVAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Benderli, 11 yıldır termal kaynaklarla ilgi olarak fizibilite ve proje hazırladıklarını amaçlarının jeotermal kaynakların ekonomiye kazandırılması olduğunu belirtti.

 

Özellikle termal kaynaklara sahip olan belde ve ilçelerde termal kaynağı yöneten birimlere teknik ve proje konusunda yardımcı olduklarını kaydeden Benderli, bunun içinde Kozaklı'ya planlanan tesis için önemli bir proje hazırladıklarını, bu proje ile o bölgedeki su kaynağının tek bir merkezde toplanacağını ve dağıtımın da bu merkezden en ekonomik ve kaynak israfına uğratılmadan yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

 

Kozaklı'nın çok önemli bir kaynağa sahip olduğunu, termal kaynakla ısınma sağlayan ilk merkezler arasında Kozaklı'nın yer aldığını ifade eden Benderli,

 

"Projenin hayata geçmesiyle birlikte hem su tek elde toplanacak hemde su israfı önlenmiş olacak. Oradaki işletmelere de ihtiyaçları kadar su temin edilecek. Tesisler bu yolla kendi kuyularına kilit vuracaklar ama bu sistemden daha ekonomik şekilde fayda göreceklerine inanıyorum. Hem bu yolla kaynak israfı önlenmiş olacak düşen su seviyesinin de eski seviyelere ulaşacağına inanıyorum" dedi.