Nevşehir ve Niğde'de Ziraat Odası başkanlarının bir araya geldiği toplantıda patates sorunu masaya yatırıldı.

Niğde Ziraat Odası nda Nevşehir İl ve İlçe Niğde İl ve İlçe Ziraat Odası Başkanları ile yapilan Patates Piyasası, arz ve talepleriyle ilgili toplantı düzenlendi. Toplantı sonuç bildirgesi kısa surede yayınlanacaktır.

Nevşehir ve Niğde'de Ziraat Odası başkanları, tarlada 10 ila 15 kuruştan alıcı bulan patates sorunu için Niğde'de bir araya geldi. 

Niğde'de düzenlenen toplantıya, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ,Altunhisar Ziraat Odası Başkanı İsmail Yazgan, Çiftlik Ziraat Odası Başkanı Arif Dinçsoy, Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz ve üyeler katıldı.

Toplantıda, Birlik ve beraberliğin çözüm olacağını dile getiren Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, “Nevşehir ve Niğde Ziraat odaları olarak en büyük çaba ve gayretimiz patates çiftçimizin derdine bir nebze olsun ilaç olabilmek. Bu haseple Bir elin nesi var iki elin sesi var diyerek, Niğde ve Nevşehir Odaları olarak ortak konsesyumda birlik ve beraberlik içerisnde, siyasilerimize bakanlık düzeyindekilere yaşanan sıkıntıları iletir isek çözüm bulmaya çalışılır. Nevşehir ziraat odası olarak, Biz Nevşehir milletvekillerimize, sizler Niğde milletvekillerine çözümlerimizi duyurur isek çiftçinin derdine bir nebze de olsa çare oluruz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar da, “Bilindiği üzere patates Nevşehir ve Niğde'nin ekonomik anlamda yüzde 65- yüzde 70’ini etkileyen faktörelerden.Bunun için patates fiyatının hak ettiği değeri bulması için elimizden gelen kendi üretebileceğimiz yukarıdaki milletvekillerimiz ve yerel siyasetçilerimiz olmak üzere yukarıdaki bizleri yöneten Ziraat odası başkanımız olsun, Ticaret odası ve Ticaret borsası başkanlarımız olsun onlara aktarmak için rapor hazırladık. Hazırladığımız bu raporu kendilerine takdim edeceğiz. Umut ediyoruz ki Patates çiftçimizin sorunu kalıcı bir çözüme kavuşacaktır dedi.