Nevşehir'de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Esob) tarafından düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları 17-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde 17 Eylül Pazartesi günü Esob Başkanı İsmail Ördü ve beraberindeki heyet Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret edecek. 18 Eylül Salı günü ise saat 10.30'da esnaf ve sanatkarların kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüş Borsa Kavşağından başlayacak ve Hükümet Konağı önünde son bulacak. Yürüyüşün ardından ise Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunulacak. Buradaki protokol konuşmalarının ardından ise Şed Kuşatma Töreni gerçekleştirilerek İlin Ahisi'ne plaket verilecek.

 

19 Eylül Çarşamba günü ise Esob tarafından esnaf ve sanatkarlara Ahilik Pilavı ikram edilecek. Ahi Evran ve Hacı Bektaş-ı Veli Caddelerinin açılışının gerçekleştirilmesinin ardından ise kaybolan meslekler ile ilgili düzenlenen fotoğraf sergisi açılacak.

 

Hafta dolayısıyla ayrıca 20 Eylül Perşembe günü Çıraklık Okulundan mezun olan öğrencilere diploma, ustalık ve kalfalık belgeleri törenle verilecek ve ardından Ticaret Borsası toplantı salonunda Ahilik konulu konferans gerçekleştirilecek.

 

Ahilik Haftası kutlamaları 21 Eylül Cuma günü, Cuma namazı öncesinde Kurşunlu Cami'de şehitler ve edebiyete intikal etmiş esnaf ve sanatkarlar için Mevlid-i Şerif okunması ile son bulacak.