Nevşehir’den Türkiye'nin dört bir yanına gönderilen Meşhur Nevşehir üzümünün hasadına başlandı.Geçimini üzüm yetiştiriciliğiyle sağlayan Nevşehirli bağcılar, ürünlerini toplamak için sabahın ilk ışıklarıyla gittikleri bağlarda yoğun mesai harcıyor.

Gün boyu toplanan üzümler, sandıklara yerleştirildikten sonra nakil için hazır hale getiriliyor. Hazırlanan üzüm sandıkları köydeki üzüm toplama alanına getiriliyor ve buradan da kooperatif aracılığıyla bölgedeki imalathanelere veriliyor.

İlimiz Nevşehir e bağlı bir çok ilçe,belde ve köylerde bir çok vatandaşın tek geçim kaynağının üzüm yetiştiriciliği olduğu bildiriliyor.

Nevşehir ve bölgesinde geçmişten günümüze bağcılık ve üzüm yetiştiriciliği ekonomik anlamda büyük önem taşırken çiftçilerimiz kaliteli şaraplık ve sofralık üzümler yetiştiriliyor. Meşhur Nevşehir üzümü için bağ bozumu işlemleri için vatandaşlar bağlarında yoğun mesai harcıyor.

Nevşehir in Ürgüp başta olmak üzere Acıgöl Gülşehir Hacıbektaş gibi ilçeleriyle Çat, Karacaşar, Karaburna gibi çok sayıda beldelerimizde üzüm yetiştiriciliği yapılıyor.

FİB Haber Merkezi olarak hayırlı bol kazanç bir hasat diliyoruz.