Nevşehir Borsası Yönetim kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Genel Sekreter Uğur Aydoğan, Meclis Başkanı Aydın  Karayılan ve Borsa Yönetim Kurulundan oluşan heyet Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof Dr Filiz Kılıç'ı Ziyaret ettiler...

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof Dr Filiz Kılıç, Nevşehir Ticaret Borsası'nın ziyaretinden duydugu Memnuniyeti dile getirdi ve Borsa heyetine hoşgeldiniz dedi.Daha sonra toplantı salanuna geçildi.

Burada Nevşehir Üniversitesinin daha Yeni Kurulan Bir üniversite olmasina Karsin kentte varlığını hissettirdiğini söyleyen Borsa Başkanı İbrahim Salaş, Başarılı çalışmalarından dolayı Başta Rektör Filiz Kılıç olmak üzere tüm üniversite yöneticilerine teşekkür etti.Salaş ayrıca Nevşehir Üniversitesinin Hacı Bektaş üniversitesi ismi olarak değişikliğine hayırlı olsun dedi.

Nevşehir'ın Önemli Bir marka oldugunu belirten İbrahim Salaş, kurumların özellikle Üniversite  işbirliğiyle bu markanın daha Üst düzeye çıkarılabileceğini Ifade etti. 


"Üniversitemiz  bugün tarihi günlerden birini yaşıyor ..."


Rektör Kılıç, öncelikle Nevşehir Üniversitesi'nin Nevşehir'in  birer Eseri oldugunu Ifade etti.İsim değişikliğine ilişkin olarak ta Hükümetimizin aldığı bir karar ve biz bu karara saygı duyuyoruz dedi.


Ticaret Borsamızın Her Zaman Yanındayız...!


Üniversite Ile kurumların Birlikte çalışmasından Yana olduklarına Dikkat Çeken Rektör Kılıç, "Biz üniversite olarak Nevşehir deki Bütün meselelerin içindeyiz, yanındayız" dedi. Genç ve yürüt Bir Akademik ekibe Sahip olduklarını belirten Rektör Kılıç, konuşmasında , Üniversitelerdeki Akademik birikimin kent yaşantısı ve Ekonomiye aktarılması gerektiğini belirterek Biz Nevşehir Üniversitesi olarak Ticaret Borsamızın her zaman yanındayız ve bu konuda üzerimize düşen her türlü Destek,bilgi öneri ve teklife hazırız dedi.


Borsa ve Üniversiteden İşbirliği Güçbirliği Çağrısı


Kılıç, " Şunu önemle belirtmeliyim ki, Biz Üniversitemiz, Somut olarak bize sunulacak her türlü önerilerle Bu konuda Üniversitemizin Kent ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak her türlü destek, talep ve projelerine açığız" dedi.

Kılıç, Üniversitelerin Kentle bütünleşen Çalışmalar yapması gerektiğini vurgulayarak, Nevşehir Ticaret Borsamızla her Alanda işbirliğine Hazır olduklarını Ifade etti. 


Borsa Başkanı İbrahim Salaş , Rektör Kılıç a teşekkür ederek, Nevşehir Ticaret Borsası olarak Üniversitemizle Yaşama geçirecekleri çalışmalarda Akademik Desteği yanlarında Görecek olmaları bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir dedi. 


Toplantıda konuşan Rektör Kılıç; "Borsa yönetimi ve Üniversite Yönetimiyle birlikte atılacak adımlar ve  somut iş birliktelik adına öneri ve teklif taleplerinizi değerlendirmek için buradayız dedi.


Toplantıya Nevşehir Üniversitesi adına Enerji Sektörü,Ekonomist,Genetik Bilim,Turizm,Yönetim bilimleri gibi farklı branşlarında uzman Akademisyenler ve hocalar yer aldı.

YEREL ÜRÜNLERİ KORUMA İÇİN ÜNİVERSİTE VE NEVŞEHİR EL ELE


Kabak Çekirdeği,Kuru Üzüm,Patates gibi Nevşehir le anılan Yerel ürünlerin korunması markalaşması ve pazarlanması için Borsa-Üniversite iş birlikteliği kararı aldı. Nevşehir’ın hangi ürünlerle markalaşabileceği, marka olmayı başarmış ürünleri ve markalaşma stratejileri hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.Bu ürünlerin TSE belgelerinin alınması için  üniversitemiz olarak patent ve marka ofisi açarsak bu süreci hızlandırmış olabiliriz denildi.

Sorun ve öneriler masaya yatırılarak tartışıldı...


Nevşehir Ticaret Borsasında faaliyet gösteren 300 civarındaki iş adamları ve üreticiler için "Üretim,Tanıtım ve Pazarlama" konularında fikir alış verişinde bulunuldu.

Borsa Yöneticileri özellikle Nevşehir de ki 17 si aktif toplamda 64 Un Fabrikalarında yaşanılan kalifiye eleman sıkıntılarını dile getirdiler.Bu konuda Üniversite yönetiminin çözümü Biz Üniversitemiz bünyesinde Nevsem'le hizmet içi eğitime hazırız.Bu şekilde mevcut çalışanların eğitimini de sağlamış oluruz dediler.


Teknoloji Geliştirme Merkezi TEKMER Kurulmalı...


Teknoloji Geliştirme Merkezi kısa adı TEKMER in önemi vurgulanan toplantıda,NTSO-Borsa-Üniversite ve Kosgep iş birliğinde böyle bir çalışma yapılabilir denildi.

Borsa ve Üniversite Yönetimi , Üretim noktasında kaliteli piyasada aranan marka ürün yetiştirilmesi-malzeme -teknoloji-bilinçli üretici,İhracaat gibi ortak başlıklarda Karşılıklı iş birlikteliği yapılması noktasında anlaştılar.

Nevşehir Üniversitesi konusunda uzman bir heyeti,Nevşehir Ticaret  Borsa üyelerini sektörel anlamda ziyaret edip sorunlarını tesbit edecekler.

Toplantı sonrasında Üniversite deki Labaratuvar ve analiz merkezileri Borsa heyetine gezdirildi.

Ticaret Borsası Genel Sekreteri Uğur Aydoğan; Üniversitemiz Borsamız işbirliği içinde önemli çalışmaların birlikte yürütülecek olmasından dolayı son derece memnun olduğunu, bölgenin sorunlarının çözümü için bu tur işbirliklerini önemsediklerini belirtti.