Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın ilan ettiği Milli Seferberliğin ardından harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, bu kapsamda 81 İl'i dolaşarak çalışma hayatında milli seferberliği anlatıyorlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Nevşehir'de buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun 6 Ocak Cuma günü Konya’dan başlattığı “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı çalışmaları kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, Nevşehir Ticaret Borsası toplantı salonun da, Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Esnaf Sanatkarlar Odası Ve SSK İl Temsilcileriyle bir araya gelerek Değerlendirmelerde Bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları; İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali ÖZKAN ,Çalışma Genel Müdürü-Genel Müdür Yrd. Deniz ERSÖZ  ,İş Sağlığı ve Güvenliği Gen.Müd.-Daire Başkanı Ergun CAN ve Sosyal Güvenlik Kurumu-Daire Başkanı İsmail ERTÜZÜN tarafından Nevşehir Ticaret Borsası İl Binası’nda düzenlenen toplantıya, Nevşehir İşkur Müdürü Arif Sıdık Barata, SGK Nevşehir İl Müdür Vekili Erdin Polat, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Nevşehir
 Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Başkan Yardımcısı Cengiz Yıldız ile Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Nevşehir Ticaret Borsası İl Binasında düzenlenen toplantıda konuşan İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali ÖZKAN şu açıklamalarda bulundu. "Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Milli Seferberlik'' çağrısı doğrultusunda, Sayın Bakanımız Dr.Mehmet Müezzinoğlu'nun geçen hafta Konya'dan kamuoyuna duyurduğu ''Çalışma Hayatında Milli Seferberlik'' programı kapsamında bugün güzel şehrimiz Nevşehir'deyiz. Sizler Sayın Bakanımızın selamlarını getirdik. Sayın Bakanımızın talimatıyla bugün burada çalışma hayatının tarafları ile bir saraya gelecek, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı ve teşviklerimizi anlatacağız" dedi.
 
Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş'ın da katıldığı toplantı da İşkur'un faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, faaliyet alanı içerisinde yer alan sektörlere yönelik yaşadıkları sıkıntıları ve bunlara yönelik neler yapılabileceği ve işkurun bu aşamada sektörlere nasıl yardımcı ve destek olabileceği üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı salonunda Nevşehir’de ki işveren ve işçilere seslenen İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, çalışma hayatında ilan edilen milli seferberlik ile ilgili şu bilgileri verdi.

Bakanlığın talimatıyla Nevşehir’de çalışma hayatının tarafları ile bir araya geldiklerini ve Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda belirledikleri çalışma planları ile teşviklerden bahseden Özkan, “Bakanımızın talimatıyla daha güçlü bir Türkiye için çalışma hayatının sorunlarını ortaya çıkartıp, çözüm yollarını birlikte bulacağız. İşçimizin, işverenimizin yanında olacağız.” dedi.

81 ilde iş adamları ve sanayicilere ulaşılarak yeni ve kayıtlı istihdama  katkı sağlanacağı vurgusu yapan İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, şu ifadeleri kullandı; “Çalışma hayatında başlatılan seferberlik kapsamında Bakanlık yöneticileri olarak bugün Nevşehir, Afyon, Bolu, Düzce, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı, Yozgat, Bartın ve Erzurum olmak üzere 10 ilimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimize devam edecek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak gidilmedik şehir bırakmayacağız. 81 ilimizde Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, İş adamları, Sanayiciler, Kobi programında iş adamları, Aktif İş Gücü Programlarından Yararlanan İş Yerleri ve Çalışanlar, Hibe Kapsamında Kendi İşini Kuran Engelli Vatandaşlar, İşçiler, Kadın Çalışanlar, İşsizler, Engelli Çalışanlar, Üniversite öğrencileri, İade Kapsamında Tıbbi Cihaz Kullanan Vatandaşlarımız ve Emeklilerimize ulaşacağız.” dedi.

Son olarak kayıt dışı işçi çalıştırma ile ilgili açıklamalarda bulunan İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, “ Ülkemizin en önemli sorunlarından biri kayıt dışı istihdam sorunudur. Biz aynı zamanda çalışma sektöründe ki taraflarımızdan ortaklaşa İstihdama katkı sağlama hedefiyle, kayıt dışı istihdamla mücadelemizde tarafların desteğini isteyeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali ÖZKAN; "Çalışma Hayatında ilan ettiğimiz milli seferberliğin Nevşehir ilimize hayırlı olmasını diler, sizleri tüm Nevşehir'in nezhinde bakanlığımız adına saygıyla ve muhabbetle selamlarız" dedi.

Düzenlenen Toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.