Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nca desteklenen ve Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünde Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün proje ortağı olduğu toplantıya konu uzmanları, teknik personel ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Hububatın Kalbinde Çiftçi Buluşmaları" ve "Toprak İşlemesiz Tarım Tekniğinin Yaygınlaştırılması" Projesi çerçevesinde Konya Bahri  DAĞDAŞ Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından tescil edilmiş hububat ekiminin ilk uygulaması Nevşehir İli Boğaz Köyünde gerçekleştirildi. 10 dekar arazi üzerine 1 er dekar olmak üzere tescilli çeşitlerin  ekimi yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, ekimi yapılan Buğday, Arpa, Tritikale ve Yulaf çeşitlerinin üretim sezonu boyunca gelişmelerinin takip edilmesi neticesinde bölgemize en uygun çeşidin tespit edileceği bildirildi.