2015 Yılı İlimiz İstatistik Bilgi Sistemi (İBS) Değerlendirme Toplantısı Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile 2015 tarım ve istatistikleri değerlendirildi.

         Toplantıya, Gıda Tarım ve  Hayvancılık   İl Müdürü  Vekili Necmettin SAPMAZ,  Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü Ahmet Mert  AKTAŞ,  Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep EROĞLU, Gıda Tarım ve Hayvancılık   İlçe Müdürleri ve  İlçe Müdürlüğünde görevli İBS Sorumluları katıldı.
         Gıda Tarım ve  Hayvancılık   İl Müdürü  Vekili Necmettin SAPMAZ, konuşmasında şunları söyledi;
       “ Geçmişten hareketle geleceğimize yön vermek için istatistik kayıtlarımız hayati önem taşımaktadır.
         Kurumsal olarak arazi kullanımı, işletme yapıları, bitkisel üretim, hayvancılık ve hayvansal üretim, tarım makineleri, gübre ve zirai ilaç kullanımı gibi veriler değerlendirilmekte ve gün geçtikçe oluşan ihtiyaçlara yönelik farklı kayıt sistemleri oluşturulmaktadır. Toplanan  veriler ülkeni gıda güvencesine  ilişkin alınacak kararları doğrudan etkilerken, aynı zamanda yatırım kararlarına tarımsal pazarlama ve destekleme politikalarına yön vermektedir.” Dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü Ahmet Mert  AKTAŞ,  konuşmasında şunları söyledi;
    “   İstatistik Bilgi Sistemine (İBS) girilen bilgiler 10.11.2005 tarih ve 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu, Resmi İstatistik Programı kapsamında ve Türkiye İstatistik Kurumu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) arasında yapılan protokol gereği, GTHB il/ilçe Müdürlükleri aracılığı ile derlenmektedir. Tarımsal fiyatlar, tarımsal faaliyetlerle uğraşan kesimin satın alma gücünde ve ekonomik refahında zaman içinde meydana gelen değişmelere ilişkin hesaplamalar yapabilmek amacı ile derlenmektedir. Tarımsal fiyatlar, Çiftçinin Eline Geçen Fiyatlar (ÇEF) ve Çiftçinin Ödediği Fiyatlar (ÇÖF) olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. “ Dedi.
         TÜİK Bölge Müdürü Ahmet Mert Aktaş tarafından Gıda Tarım ve  Hayvancılık   İl Müdürü  Vekili Necmettin SAPMAZ ´a gerçekleştirilen işyeri araştırmalarının cevaplandırılması konusunda işbirliği ve desteklerden dolayı Teşekkür Belgesi takdim edildi. 
         TÜİK Ekonomik Araştırmalar Grup Sorumlusu Ercan ÇELİK tarafından Konuyla ilgili sunum yapıldı.
          Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 2015 yılında veri girişi yapılan istatistiki veriler incelendi.