TÜKSİAD Derneği Nevşehir Ticaret Borsası organizasyonuyla NTSO Toplantı salonunda “Kabak Çekirdeği” konulu toplantı düzenlendi.

Nevşehir Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Kabak Çekirdeği sektöründe yaşanan sorunların tartışılarak fikir alışverişinde bulunulduğu istişare toplantısında kuruyemişçiler biraraya geldiler.

TÜKSİAD (Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çaputçu , Başkan Yardımcısı Hüsamettin Saraçoğlu ve 9 kişilik yönetim kurulunun yer aldığı  “Kabak Çekirdeği” istişare toplantısına Nevşehir Ticaret Borsası Başkan Vekili Özcan Bıyık, NTB Genel Sekreteri Uğur Aydoğan , Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce , İş Adamı Ekrem Nurlu, Borsa yönetimi ve üyeleriyle Nevşehir'de faaliyet gösteren çok sayıda kuruyemişçi esnafları katıldılar.

Kabak çekirdeği üretimi ve ticareti ile ilgili mevcut durumun ortaya konulduğu ve ileriye dönük hedeflerin belirlendiği toplantıya Nevşehir'de faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Nevşehir ismiyle anılan Meşhur Kabak Çekirdeği sektörünün sorunlarının masaya yatırılarak, yaşanan problemlerin ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda Kuruyemişçilerin sorunları dinlenildi, beklentiler iletildi.

Soru Cevap bölümüyle sona eren istişare toplantısında, önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelme kararı alındı.