Nevşehir'de organik ve iyi tarımın yaygınlaştırılması amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Teknik personele Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Oktay Erdoğan tarafından eğitim programı verildi.

Eğitim proğramında; Organik Tarım uygulama, 5262 Sayılı Organik Tarım Kanunu, 27676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ve 2016/9 sayılı Genelge hakkında bilgi verildi.


Eğitim sonrasında eğitime katılan görevli personellere Katılım belgeleri verildi ve Kimlik dağıtım töreni düzenlendi.

Katılım belgesi ve kimlik dağıtım töreninde konuşan İl Müdüru Okan Yılmaz ''Nevsehir de organik ve iyi tarımın yaygınlaştırılması konusunda çaba sarfettiklerini belirtti." 


Eğitim programı ile ilgili bilgi veren Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, "Organik tarım, insan sağlığına, çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü, sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemidir. Müdürlüğümüzce Nevşehir'de organik tarım ve iyi tarımın yaygınlaştırılması amacıyla teknik personele yönelik eğitim çalışmaları başladı" dedi.

İl Müdürü Okan Yılmaz; Gerek mevcut organik tarım üreticilerimizin daha başarılı olması, gerekse yeni organik tarım üreticileri yetiştirilmesi ile ilimizdeki organik tarım potansiyelinin artırılması amacıyla İl ve İlçe Müdürlüklerimizde konu ile ilgilenen teknik personellerimizin eğitilmeleri amaçlanmıştır. Bu amaçla düzenlenen organik tarım eğitimimizin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

"Bu bağlamda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Oktay Erdoğan'a eğitim için teşekkürlerini sunan İl Müdürü Yılmaz, egitim alan personele belgelerini takdim etti.