Derinkuyulu çiftçiler, tarımsal sulamadan kaynaklanan sorunların çözümü için bir araya geldi.

 

İlçedeki bir çay bahçesinde, Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen ve yönetimi, Ak Parti İlçe Yönetiminden Hasan Kabak, CHP İlçe Başkanı Zeki Şener Taşkesen, MHP İlçe Başkanı Arif Aytekin ve çiftçiler bir araya geldi.

 

Toplantıda zaman zaman sert geçen tartışmalarda çiftçiler ürettikleri patates mahsulünün para etmediğini dile getirdiler.

 

Tarımsal sulamada kullanılan borç ve sıkıntılarına çözüm yolu bulunmasını isteyen çiftçiler, "Derdimize bir çare bulunamıyorsa eylem yapılması gerekiyorsa eylem, gerekirse ölüm orucu yapalım" dediler.

 

Ziraat Odası Başkanı Şen de, 2012 yılı tarımsal sulamada kullanılan enerji sorunları, patates pazarlama ve satış sorunları üzerinde durdu.

 

Patateslere bir an önce pazar payı bulunarak satılması gerektiğini kaydeden Şen, "Sonuç olarak ürettiği patatesin maliyetinin 300-380 kuruş arası, çiftçilerimiz, 100-250 kuruş arasında patatesini satmaya çalışmaktadır, bu düşük fiyatlara bile alıcı bulamamaktadır. İlçemiz genelinde patates depolarındaki ürünler satılamadığından dolayı çürümeler başlamıştır. Patateslerin bir an önce pazar payı bulunarak satılması gerekmektedir. Ürün maliyetinin yarı fiyatına satıldığından dolayı bölge çiftçimize ek desteklemeler verilerek, patatesten etmiş olduğu zarar karşılanmalıdır" dedi.

 

Toplantı sonunda önümüzdeki Salı günü ilçede bulunan siyasi parti temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelinerek tarımsal sulama ve mahsulün pazarlanması konusunda bir yol haritası belirlenmesine karar verildi.