Patates fiyatlarının düşmesi çiftçinin belini büktü. Nevşehir'de satılamayan 600 bin ton patates depolarda satılmayı bekliyor.

Patates krizi! 

Patatesin tamamının depolarda alıcı beklediğini vurgulayan Çiftçiler, "Ürünlerimizi satamadığımız için borçlarımızı da ödeyemedik. Çiftçimiz perişan ve zor durumda. Ayrıca patates sektöründe binlerce kişi istihdam ediliyor. Bu da istihdama büyük katkı sunuyor. Bu sektör bölgemizin olmazsa olmazıdır. Patates üretimi bölgemize ekonomik anlamda büyük bir girdi sağlıyor ancak yaşanan son gelişmelerden dolayı tonlarca patatesler çiftçinin elinde kaldı. Ürünlerin pazarlanması konusunda yetkililerden yardım bekliyoruz"diye konuştular.

Nevşehir'de Patates üreticisi ürettiği patatesleri hayvanlara veriyor. Türkiye´de bir ay önce pazarda kilosu 5 TLye kadar çıkan ve sofraların kralı olan patates şimdi 35 kuruştan alıcı bekliyor.

Nevşehir'de Patates'in depolarda çillendiği ve para etmediği içinde hayvanlara yem olarak verildiği belirtildi.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar kasabasından bir çiftçi yaşadıkları mağduriyeti www.fibhaber.com'a yolladığı mesajında şöyle dile getiriyor;


Yetkililere sesleniyoruz kahvede içecek cay paramız yok depolarda patates çok hep çilleniyor  ve bu durumda bizde artık hayvanlara veriyoruz. Allah rızası için yetkililerden yardım bekliyoruz ve patates pahalı olunca hemen habere çıkıyor. Şimdi ise cikmiyor ne olacak bu cifçinin hali ? Özellikle Nevşehir Milletvekillerimden yardımlarını bekliyoruz Karapinar Kasabasından saygilar...


İşte Bir ay önce cep yakan patates, şimdi hayvan yemi oldu; Nevşehir- Karapınar