M. Arif Parmaksız ve Yakup Zağlanmış'ın yarıştığı Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerinin akşam saat 17.00 da sona ermesinin ardından kesin olmayan sonuçlara göre 26 meslek komitesinin 21'ini Parmaksız grubu kazandı. 61 meclis üyeliğinden 50'sini kazanan Parmaksız grubu seçimlerin galibi oldu.

 

Geçici sonuçların açıklanmasının ardından Ticaret ve Sanayi Odası binası önüne gelen M.Arif Parmaksız ve grubu burada birbirlerine sarılarak seçim sonuçlarını kutladı. Parmaksız'ı omuzlarına alan destekçileri burada "Parmaksız sen bizim her şeyimizsin" şeklinde sloganlar atıı.

 

Parmaksız ise yaptığı açıklamada : "Buradan Nevşehir'deki tüm tüccar ve sanayiciye ayrıca oyu olmayıp bizleri gönülden destekleyen Nevşehir halkına teşekkür ediyorum. Demokrasinin gereği buydu. Herkes hür iradesiyle oyunu kullandı. Artık siyasetçi kendine rağmen değil halka rağmen siyaset yapmalı. Bu seçim sonuçları bunu göstermiştir. Herkse şapkasını önüne alıp düşünecek. Hür irade konuşuyor. Halkın iradesiyle, halkın desteği ile geldik" dedi.

 

Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerinin kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından meclis üyeleri önümüzdeki günlerde bir araya gelerek önce meclis başkanını daha sonrada yönetim kurulunu belirleyecek. Yönetim kurulu ise kendi arasında başkanını seçecek.