Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yaklaşık 150 dekar arazi üretilen çilek Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor.



Derinkuyu üretilen çilek önemli düzeyde pazar payına sahip olduğu belirtildi.

Platko Şirket Müdürü Yaşar Cem Dursun çilek fidesi ve üretimi ile ilgili,“Firmamız yaz sezonu boyunca çilek fidesi taleplerini karşılamaktadır. Derinkuyu ilçesinde alternatif ürün olarak başlayan ve hızlı bir eğilim ile her sene daha çok arazide yetişmekte olan çilek meyvesi çevre illerde çok rağbet görmektedir.

Firmamız gelen talepler doğrultusunda çiftçilerimize çilek meyvesi yetiştiriciliği konusunda yardımcı olmakta, gerekli teknik destek ve bilgiler vermektedir.

 Dursun, “Fidecilik firmamız 1993 yılından bu yana Çilek Fidesi ve çilek meyvesi sektöründe hizmet vermektedir. Türkiye Çilek Fidesi pazar payının büyük çoğunluğuna sahip olan firma olmakla birlikte Avrupa, Ortadoğu ve Eski Sovyet Ülkelerine ihracat gerçekleştirmekteyiz.

Yüksek kalitedeki fidelerimizin anaçlarının Türkiye’deki lisanslı üreticisiyiz. Californıa Üniversitesinin (Eurosemillas), İspanyol (Planasa) firmasının master lisanslı üreticisiyiz.

Firmalardan getirdiğimiz elit kademedeki fidelerimizi iklim ve toprak özellikleri uygun bölgemizde üretmekteyiz. Firmamız adına tescilli Sabrina, Sabrosa, Crsıtal, Albıon ve San Andreas çeşit fidelerimizin lisanslı üreticisi olup bu çeşitlerimizin tamamı sertifikalıdır. Ülkemizin değişik iklimlerine, örtü altı ve açık tarla Çilek meyvesi yetiştirmesine uygundur” dedi.


Haber:Osman Aytekin