Nevşehir İl Özel İdaresince dar gelirli kadınların küçük sermayelerle desteklenerek gelir getirici faaliyetlerde bulunması amacıyla geliştirilen Mikrokredi projesi ile 2014-2019 yılları arasında, 193 kadına 323 bin 500 lira geri ödemeli faizsiz mikrokredi verilmiştir.  

2019 yılı mikrokredi desteği alan girişimci kadınlarımız ile Nevşehir İl Özel İdaresinde Mikrokredi faaliyet ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda; İdaremiz Mikrokredi Sorumlusu Çiğdem Sofularla girişimcilerimizi, yaptıkları ürünleri tanıttı ve 2019 yılı mikrokredi ile ilgili İdaremiz faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

El emekleri ile yaptığı ürünleri sergileyen girişimci kadınlarımız, desteklerinden dolayı Sayın Valimiz İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe İl Genel Meclisi Başkanımız Gürbüz Dinç ve Genel Sekreterimiz Kamil Duru'ya teşekkür ettiler. Mikrokredinin geliştirilmesi için istek ve önerilerde bulunan girişimci kadınlarımız karşılaştıkları sorunlarını dile getirdiler. Özellikle ürünlerinin pazarlanması noktasında tanıtım ve yer desteği talebinde bulundular. Kredilerin geri ödeme sürelerinin uzatılmasını istediler. İdaremizde yapılan toplantıya katılan Sayın Vekilimiz Mustafa Açıkgöz'e , İl Genel Meclisi Başkanımız Gürbüz Dinç'e ve Genel Sekreterimiz Kamil Duru'ya verdikleri desteklerden dolayı memnuniyetlerini belirterek yaptıkları ürünlerden hediyeler sundular.

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru ise girişimcilerimize yönelik desteklerinin devam edeceğini belirttiler.