NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız, NTB Başkanı İbrahim Salaş ve Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Hanau Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı (IHK) Salih Taşdirek Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası 13.Genel Kurulu öncesi Almanya'nın başkenti Berlin'de buluştular.

Nevşehir'den NTSO ve GTİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, NTB Başkanı ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM A.Ş.) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Salaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde,100'e yakın iş insanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ziyareti öncesi Almanya'ya çıkarma yaptı.

Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün saat 14.30’da Alman Odalar Birliği binasında gerçekleştirildi.

Aslen Nevşehirli olan ve Almanya'da yaşayan değerli gurbetçi hemşehrimiz Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Hanau Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı (IHK) Salih Taşdirek tarafından karşılanan Nevşehirli Başkanlar Parmaksız ve Salaş, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası 13.Genel Kuruluna katıldı.

Hisarcıklıoğlu başkanlığında oluşan heyet, Alman Odalar Birliği (DIHK) Başkanı Dr. Eric Schweitzer’inde katıldığı toplantı sonrasında Türkiye- Almanya Ekonomi Diyalogu toplantısına katıldılar. 

NTSO ve GTİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız; "TOBB, Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği, Türk-Alman TSO ve Alman-Türk TSO işbirliğinde Türk-Alman Ekonomi Diyaloğu Toplantısı’nı gerçekleştirdik. Oldukça verimli geçen toplantımızın ülkemiz adına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 

NTB Başkanı ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM A.Ş.) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Salaş ise açıklamasında; “Ülkemizin en büyük ticari partnerlerinden biri olan ve en fazla vatandaşımızın yaşadığı dünyanın da en büyük dördüncü ekonomik gücü olan Almanya ile olan ilişkilerimizin her zaman çok büyük önemi bulunmaktadır. Gerek ülkemiz, turizm potansiyeli ile Kapadokya bölgemiz ve Nevşehir'imiz ve gereksede Almanya’daki iş adamı gurbetçi vatandaşlarımızın birliktelik, ticari kapasitelerini geliştirmesi ve etkin bir lobi yaratabilmesi için iki ülke arasında ekonomik ilişkileri kuvvetlendirmek adına Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası büyük önem arz etmektektedir. Bu manada  Genel kurulumuzun , yaptığımız temaslar ve toplantıların ülkemiz adına haırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Hanau Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı (IHK) Salih Taşdirek'te açıklamasında; "TOBB'un kalabalık ve güçlü bir ekiple Almanya'yı ziyaret etmelerinden ve özellikle de ekipte Nevşehirli değerli Başkanlarım Sayın Arif Parmaksız ve İbrahim Salaş beyleri görmektende büyük mutluluk duyduğunu belirtti."

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte Türkiye'den giden yaklaşık 100 kişilik heyet, Berlin'de bir dizi temasların ardından toplantılar kapsamında iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler değerlendirilerek, istişarelerde bulunacaklar.