Nevşehir Sarraflar Çarşısın’da şu dakikalarda çeyrek altın 205 lira, Cumhuriyet altın ise 836 liradan satılıyor.

Nevşehir’de faaliyet gösteren Pamukçu Sarrafiye’nin sahiplerinden Lütfü Pamukçu, Şuan için Altının ateşi düştü ama piyasada genel bir durgunluk var" dedi .

Pamukçu, Özellikle ramazan ayının düğünlerin arttığı yaz aylarına denk gelmesiyle işlerinin durgun olduğunu söyledi.


Hem düğünlerin ertelenmesi hem de altın fiyatlarındaki yükselişin, vatandaşı altından uzaklaştırdığını belirten Lütfü Pamukçu, çeyrek altının 200 lira civarında dolaşmasının, işlerinin azalmasındaki en büyük etken olduğunu anlattı. 

Lütfü Pamukçu, Bayramdan sonra düğün sezonuna taşıdık umutlarımızı. Altın fiyatlarının yükselmesi vatandaşları uzaklaştırıyor. Şu anda çeyrek 200 lira civarında, gram altın 120 liranın üzerinde. Eskiden biraz daha hareketliydi bayramlar. Özellikle eskiden bayrama bir hafta kala iyi olurdu. Bu yıl açıkcası bayramdan fazla bir şey beklemiyoruz." diye konuştu.

Bayram sonrası düğün sezonunun başlamasıyla altın fiyatlarında da ciddi değişiklikler olmadığı takdirde işlerimizin düzeleceğini düşünüyorum. Ümidimiz, hayallerimiz, bayram sonrası bir ya da iki ay güzel iş yapabiliriz üzerine kurulu. Bayram sonrası düğün sezonunun açılmasıyla işlerin de açılacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Altının uzun dönem yatırım düşünenler için alım fırsatı oluşturduğunu söyledi.  

Altına yatırım yapmak isteyenlere tavsiyelerinin her zaman uzun dönemli düşünmeleri olduğunu ifade eden Lütfü Pamukçu, “Kısa ve uzun vadede belirsizlik ve sürprizleri göze almak gerekiyor. Uzun vadeli düşünen yatırımcının, kazanç elde edeceğinden şüphesi olmamalıdır. 

Nevşehir Kapalı Çarşıda altına Genel Bakış;

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlayarak 125 lira seviyelerinde dengelendi. Çeyrek altın 205 liradan işlem görüyor.


Birleşik Krallık’ta yapılan referandumda Brexit kararının çıkmasının ardından Cuma günü 130,4 liraile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan gram altın, bu seviyelerde tutunamadı ve haftayı 123,8 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yatay bir başlangıç yapsa da küresel piyasalarda Brexit’e ilişkin tedirginliklerin devam etmesi ve buna bağlı olarak altın ve dolar talebinin artmasıyla yükselişe geçerek 126,5 liraya kadar çıktı. Gram altın 125 liradan alıcı bulurken, altının ons fiyatı ise 1.335,6 doları görmesinin ardından 1.325,5 dolar seviyelerinde dengelendi.

Analistler, Brexit kararının ardından piyasalarda oluşan panik havasının dağılmasına karşın risk iştahında belirgin bir azalış olduğunu, bunun da altın ve tahvil piyasalarındaki alışların devam etmesine neden olduğunu dile getiriyor.


Nevşehir'de Sünnet, Düğün ,Açılış tüm özel günlerinizdeki Organizasyonlarınız için FİB Organizasyon yanınızda...
Gelin görüşelim. En güzel anlarınızı şansa bırakmayın...
FİB Ajans Organizasyon

0 384 212 9 444
0 532 627 28 74
www.fibajans.com