Nevşehirli mobilyacı ve marangoz esnafı İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 26. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar ve El Aletleri Fuarı ile 16. Uluslararası Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı’nı gezdi.
Geçtiğimiz hafta sonu Mobilyacılar Odası ve Marangozlar Odası tarafından organize edilen fuara; Nevşehir Mobilyacılar ve Marangozcular Odası Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz liderliğinde Oda Yönetim Kurulu üyeleri ve Nevşehir'den çok sayıda mobilyacı ve marangoz esnafı katıldı.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen firmaların ürünlerinin teşhir edildiği ve tanıtıldığı fuara Nevşehir'den de katılım yüksek oldu. Nevşehir'den 1 otobüsün kaldırıldığı fuarda mobilyacı ve marangoz esnafı mesleklerini ilgilendiren son teknoloji makine ve ekipmanları yerinde görme fırsatı buldu.
Nevşehirli esnaf, fuarın her alanını en ince detayları ile gezerken, Nevşehirlilere en iyi hizmeti sunmak amacıyla sergilenmekte olan ürünler hakkında yetkililerden bilgiler aldı, edindikleri bilgi ve birikimleri ile Nevşehir'e dolu dolu dönecek olmanın mutluluğunu yaşadı.
Nevşehir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz, İstanbul TÜYAP Fuar alanından FİB Haber Merkezimize şu açıklamalarda bulundu: - Fuarların Nevşehirli esnaf ve sanatkarların ufkunu açtığını ifade ederlerken, gelecek yıllarda da mesleklerini ilgilendiren fuarlara katılmaya devam edeceklerinin mesajını verdiler.
Mobilya ve marangoz makine ekipmanlarıyla ilgili dünyadaki teknolojinin sürekli yenilendiğini ifade eden Ramazan V.Korkmaz, meslektaşlarının bu teknolojiyi yakından takip etmelerini istediler. Bu bağlamda Tüyap fuarında Nevşehirli Odamız üyesi Mobilyacı bir arkadaşımıza Fuarda sergilenen yeni makinelerden bir makinede almış bulunuyoruz. Yenilikleri teknolojiyi şehrimize getirmek için gayret gösteriyoruz.
Bu arada fuarda yeni makine ve ekipmanları inceleyen mobilyacı ve marangoz esnafı, alışveriş yapmayı da ihmal etmezken, fuar gezisi İstanbul turu ile sona erdi.

İstanbul Fuarı sonrası yarın önce İstanbul dönüşte de Sakarya kentimizin tarihi ve doğal değerlerine bir gezi düzenleyeceğiz.Çarşamba günü kısmetse şehrimize döneceğiz dedi.

Odamız üyelerini bilgilendiren mesleki gelişmelerin ve teknolojilerin takibi ile mesleksel iş birliği ile odamız üyelerin kaynaşması açısından oldukça yararlı olduğu şeklinde değerlendiren Korkmaz, İşallah Bu tür sosyal içerikli Kültürel turlarımız Ticari gezilerimiz bundan böylede devam edecek dedi.