Nevşehirli Gurbetçi İş Adamı Salih Taşdirek, IHK`nın 09.04.2019`daki ilk Meclis toplantısındaki yönetim kurulu seçimlerinde tekrar 2. dönem IHK-Başkan yardımcısı (Vizepräsindent) seçildi.

Nevşehirli gururumuz Salih Taşdirek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘Her zaman kendi sahamda ilkleri gerçekleştirdim. yine en son IHK seçimlerindeki başarımın ardından Almanya’da tek ve ilk Türk IHK-Vizepräsident/Başkan Yardımcısı olarak tekrar seçilmekle bu özelliğimi korumuş oldum. Bu sadece benim sevincim değil, şahsımda, Almanya’da yaşayan bütün vatandaşlarımızın gururu ve sevincidir’. dedi.

Türk işadamlarının büyük ilgi gösterdiği Almanya’da 5 yılda bir gerçekleştirilen, Hessen Eyaleti’nde Şubat 2019′daki Ticaret ve Sanayi Odası ( IHK) seçimlerine başta IHK Merkezi Darmstadt olmak üzere Hessen Eyaleti’ndeki çeşitli kentlerde 50’ye yakın Türk ve Türk kökenli aday katılmış ve seçim sonucu Darmstadt-Gross Gerau Bölgesinden Türk İşadamı Mehmet Kocagöl ile Main-Kinzig Bölgesinden aynı zamanda son dönem Main Kinzig Bölgesi IHK Başkan Yardımcısı olan Salih Taşdirek seçilmişti.

İlklerin adamı Salih Taşdirek;

Hanau’da beş yıldan beri Sanayi ve Ticaret Odası (IHK) Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Salih Taşdirek, sahibi olduğu anahtar, kilit, akıllı anahtar sistemi, elektronik kilit, kartlı giriş ve güvenlik sistemleri alanında faaliyet gösteren Erbacher-Kolb firmasına 1989 yılında girdiği ve firmada 14 yıl işçi olarak çalıştığını, bu süre içerisinde Erbacher-Kolb’a kendi firmasıymış gibi büyük bir özenle emek harcayan Salih Taşdirek, 85 yıllık firmanın ekonomik sıkıntıya girmesinin ardından 2003′te Alman sahibinden satın alarak şirketin patronu oldu.