Nevşehir'de Kurbanlık alımı için şimdiden tatlı bir telaşa giren kurban alıcıları ise özellikle büyükbaş hayvanların pahalı oluşundan oldukça şikayetçiler .

Konuyla ilgili olarak konuşan vatandaşlar şunları söylediler. “ Bizler şimdiden kurban bayramının hazırlıklarına başladık. Şurada kurban bayramına az bir süre kaldı diyebiliriz. Ancak kurbanlıkların bu sene geçen yıla göre büyükbaş hayvanlarda oldukça fiyat artışı gösterdiğini alıcısı olmaya başlayınca anladık. Buda bu sene büyükbaş kurban keseceklerin keselerini bir hayli zorlayacak.

Büyükbaş  kurbanlıklar ateş pahası olması nedeniyle cep yakacak. Küçük baş hayvanlar bu sene kurbanda bizce daha cazip gibi…

Bir büyük başa bir sürü para verene kadar iki tane küçük baş hayvan alıp onu kesmek daha ekonomik gibi görünüyor. Ancak tabi kurban keseceklerin düşünceleri farklı oluyor…

Pazarda her çeşit fiyata büyükbaş hayvan bulmak mümkün. Cebinizin durumuna göre size büyükbaş hayvan satıcıları kurbanlık gösteriyorlar. İyi kurbanlık alayım diyorsanız bütçenizi zorlayıp cebinize biraz daha külfet katmanız gerekiyor.

İnşallah kurban bayramı daha da yaklaştıkça bu artışlı fiyatlarda düşüş kaydedilir ama biz bunu hiç sanmıyoruz.

Tahminimiz ise bu sene kurban kesecek vatandaşların genelde küçükbaş hayvana yönelmeleri gibi gözüküyor.

Küçükbaş hayvan satıcılarının büyükbaş hayvan satanlara göre yüzleri bol satışla daha da fazla gülecek diyoruz.

Bizlerde hesaplı kurbanlık alarak kurban bayramını en iyi bir şekilde hem dini vecibemizi yerine getirerek, hem de bayramı yakınlarımızla birlikte eda ederek geçirmeyi planlıyoruz” dediler.