Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Doğa Tohumculuk A.Ş. arasında patates tohumu ve çeşitliliğinin arttırılmasına amacıyla ortak Ar-GE çalışması yürütülecek.

Patates üzerine faaliyet gösteren Türkiye’nin ve bölgenin en önemli firmalarından Doğa Tohumculuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Karahan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı makamında ziyaret etti. Rektör Danışmanı ve Kapadokya  Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar ile KÜSİ Koordinatörü  Doç. Dr. Serap Çoban’ın hazır bulunduğu ziyarette, Türkiye’nin ilk yerli tohum üretim firması konumunda olan Doğa Tohumculuk A.Ş. ile NEVÜ arasında patates tohumu ve devamındaki seleksiyon çalışmaları ile ülkemize yeni patates çeşitlerinin kazandırılması yönelik ortak Ar-GE çalışmalarının yürütülmesine dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Karahan daha sonra Doç. Dr. Metin Duyar eşliğinde Kapadokya Teknopark Teknoloji Transfer ofisinde teknik görüşme yaparak burada yürütülen çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verildi.