iğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı aldığı kararla ekmeğe zam yaptı.

 Haber : Selim GÖKEL


Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı 10 Haziran 2013 tarihinde aldığı kararla Niğde genelinde 250 gram somun ekmeğin ve pidenin fiyatını 0,70 lira olarak belirledi.

 
Niğde genelinde yaklaşık 5 buçuk yıldır 0,60 liradan satılan ekmek, artan buğday fiyatları ve maliyetler gerekçe gösterilerek  zamlandı. Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Hanifi Güçlü ve Niğde Esnaf ve Sanatkarlar  Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker’in imzası bulunan yeni ekmek raiçi uygulamaya konuldu.

 

Ekmek zammını Bor ilçesi ve Bahçeli kasabasındaki fırıncılar  hemen uygularken, Niğde şehir merkezinde bir fırın hariç henüz uygulamaya konulamadı. Bazı market ve fırınların eski fiyattan ekmek satışına devam ettiği görüldü.
 
Fırıncılardan aldığımız bilgiye göre,  5 yılı aşkın zamandır ekmek fiyatlarının aynı kalmasına rağmen un fiyatlarının yüzde 40 zamlandığı, işçilik ve diğer malzemelerin arttığını, aslında ekmek fiyatının 0,75 lira olması gerektiğini, Niğde şehir merkezinde bulunan fırınların tamamının da yakın zamanda yeni fiyattan satış yapmak zorunda kalacaklarını belirttiler.