Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş'ı ziyaret etti.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar Ziraat Mühendisi Hüseyin Turgut ve Genel Sekreter İbrahim Uygun Derinkuyu Ziraat odası Başkanı Ömer Yılmaz ve Genel Sekreter Kadir Yılmaz ile beraber Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ı makamında ziyaret ettiler.


Ziyarette Nevşehir Ticaret Borsası Başkan Vekili Özcan Bıyık, Yönetim Kurulu üyesi Sunay Özdemir ve Borsa Genel Sekreteri Uğur Aydoğan da hazır bulundular.

Ziyarette 
Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde kurulacak olan Kuru Fasulye Borsası ile ilgili  bilgi alışverişinde bulunuldu ayrıca Derinkuyu Kuru Fasulye Borsasının kurulması, işleyişi ve ürünlerin kalite ve değeri konuşuldu.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Derinkuyu Kuru Fasulye Borsasının hem tüccarın, hem de satıcının menfaatine olduğunu belirtti.

“Nevşehir ve Niğde’nin Kalbi Bu Borsa da Atacak”

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, “Nevşehir ve Niğde bölgesindeki 45 bin tonluk kuru fasulye üretiminin kayıt altına alınarak çiftçinin daha yüksek bir fiyata satmak amacıyla tüm Türkiye genelindeki alıcıları bu borsaya toplayacağız.Derinkuyu’da kurulacak olan Fasulye İhtisas Borsası ile Tüccar hangi malı hangi kalitede hangi fiyata alabileceğini görmüş olacak” dedi.

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde kurulması planlanan Fasulye ihtisas Borsası hakkında açıklamalarda bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Kuru Fasulye Üreticilerinin Mallarını Satmak İçin Artık Kapı Kapı Dolaşmayacağını ve kurulacak Bakliyat Borsası’nda Üreticinin Sattığı Ürünün Bedelinin Teminat Altına Alınacağını Belirterek, Döviz İçin Tahtakale, Tahıl İçin Konya Ne İse, Bakliyat İçin de Nevşehir’in Aynı Konuma Geleceğini Söyledi.


Salaş, Hasat dönemi içerisinde açılacak olan borsa ile Beyaz ( Kuru) Fasulye sektörünün kalbinin Nevşehir’de atmasının sağlanmasını amaçlıyoruz.Dolayısıyla fiyat oluşumunda sağlıklı bir ortam yok. Kurallarda herkes kendi kafasına göre hareket ediyor, ortak bir kural oluşma imkanı olmuyor. Gizli kalan fiyatlar yüksek oluyor. Malda kalite faktöründe çıkacak sorunda alıcıyı ve satıcıyı koruyacak bir faktör yok. Teslim şartlarında ve ödeme şartlarında bir kural yok. Derinkuyu ilçemizde kurulacak ihtisas Borsamızla Bunlar kontrol altına alınacak ve düzenli bir ticaret yapılacak” diye konuştu.

Salaş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, konuk heyet ile kurulacak Fasulye Borsası için neler yapılması gerektiği konusunda değerlendirme yaptıklarını söyledi.

"Fasulye konusuyla ilgili gerek borsamıza, gerek üreticimize hangi söylemlerle yardımcı oluruz noktasında paylaşımlarda bulunmak için buradayız" diyen Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar da, Kurulacak Borsamızla hem üretici, hem tüccar hemde hemde tüketici memnun kalacak dedi

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, konuk heyete ziyaret için teşekkür ederek, Derinkuyu Fasulye Borsası  adına verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi.