Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ,Türkiye-Katar 2. KOBİ Konferansı’na katılmak üzere Katar’ın Başkenti Doha’ya gitti. Katar’da gerçekleştirilen 2’nci KOBİ’ler Konferansı 400 iş adamını bir araya getirdi. NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş'ın da katıldığı konferansta TOBB-Katar Sanayi ve Ticaret Odası İşbirliği Anlaşması imzalandı.

Türkiye-Katar 2. KOBİ Konferansı’na katılmak üzere Katar’ın Başkenti Doha’ya giden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile aynı heyette yer alan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, konferans öncesinde Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok tarafından yapılan bilgilendirme toplantısına katıldı.​

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş başta olmak üzere Oda ve Borsa Başkanlarının yer aldığı heyet 16 Ocak tarihinde Katar’a gitti.

Heyet, Katar’ın Başkenti Doha’da düzenlenen 2’nci KOBİ'ler Konferansında yer alırken Hisarcıklıoğlu burada bir konuşma gerçekleştirdi.


"TOBB ile Katar Arasında İşbirliği kararı alındı"

2. KOBİ'ler Konferansı, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirildi. Türkiye-Katar ile, 7 sektörde işbirliği kararı aldı. Konferansın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Katar'da yaptığı konuşmasında “Güçlerimizi birleştirelim” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimine karşı Türkiye'ye ilk destek veren ülkelerden biri olan Katar'la ekonomik ilişkilerde yeni bir sayfa açıldı. İslam ülkeleri arasında Tercihli Ticaret Anlaşması'nın yürürlüğe girmesine yönelik süreç hızlanırken, Katar'la da 7 sektörle stratejik işbirliği kararı alındı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Katar Ticaret ve Sanayi Odası'nın organize ettiği 2'nci KOBİ Konferansı'nda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: "Gelin güçlerimizi birleştirelim. Bizde büyük bir tecrübe ve girişimci güç var. Katar'da ise büyük sermaye birikimi ve ucuz enerji. Somut projelerle bunları bir araya getirelim. 'Made in Katar' markasını da, Türkiye-Katar ortaklığını da bütün dünyaya kabul ettirelim." Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Khalifa bin Jassim Al Thani, KOBİ'lerin ekonomik katkısının önemine dikkat çekti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, Katar ile Türkiye'nin güçlerini birleştirmesi gerektiğini belirterek, "Sizde para var, bizde girişimci ruh var. Bu iki ruhu birleştirelim, Made in Katar markası ile Türkiye-Katar ortaklığını bütün dünyaya kabul ettirelim." dedi.​
 
Katar Ticaret ve Sanayi Odası ile pek çok platformda büyük bir uyumla çalıştıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, Katar ile ortak çalışmaları daha ileri boyutlara taşımaya da kararlı olduklarını söyledi.
 
İş birliği anlaşması imzalayarak iki ülke ilişkilerinin artırılabileceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, konferans için Türkiye ve Katar’dan her biri kendi sektörünün yıldızı olan 400 iş insanının bir araya geldiğini ifade etti.
 
Bu konferans kapsamında 7 ana sektörde ikili iş görüşmeleri yapılacağını bildiren Hisarcıklıoğlu, bu buluşma ile geleceğe dönük kazançlı ortaklıklar kurulacağına işaret etti.

Katar Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casim Al Sani de iki ülke arasındaki ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu ve Al Sani, TOBB-Katar Sanayi ve Ticaret Odası İşbirliği Anlaşması'nı imzaladı.