Nevşehir Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde organize edilen toplantıda, Türk Eximbank Nevşehir'de ihracat yapan firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

Türk Eximbank üst düzey yöneticileri Nevşehir Ticaret Borsası tarafından organize edilen toplantıda, ihracatçılara Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları hakkında bilgi verdi.


Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş (Türk Eximbank) Kayseri İrtibat Bürosu işbirliği ile Nevşehir Ticaret Borsası, ihracat faaliyetlerinde bulunan Borsa üyelerine yönelik, kredi ve sigorta programlarının anlatıldığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, NTB Başkanı İbrahim Salaş, Borsa Genel Sekreteri Uğur Aydoğan, EXİMBANK Kayseri İrtibat Bürosu Pazarlama Yöneticisi Necla Özandaç İle Pazarlama Yönetici Yrd. İlhan Elbir ve Borsa üyeleri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren NTB Başkanı İbrahim Salaş,  “Üye odaklı çalışma prensibimizden hareketle, yaptığımız çok sayıda çalışmaya bugün bir yenisini daha bu toplantıyla ekledik” dedi.

SALAŞ, “ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”

Dünya geneline yayılan global krizde NTB Yönetimi olarak tüm esnafın yanında olduklarına değinen Başkan Şalaş, “Bizler sivil toplum kuruluşları olarak asla bizim elimizden bir şey gelmez diye düşünmedik. Nevşehir Ticaret Borsası olarak ilk günden elimizi taşın altına koyduk. Üyelerimiz için Çeşitli çalışmalar yürüterek bir çok organizasyonlar düzenledik. Rus ve Çinli iş adamlarıyla istişare toplantılarında bir araya geldik” dedi.

Başkan Salaş, “Nevşehir Ticaret Borsası olarak krizlerde yol gösterici olmak, esnaflarımızın sorunlarının çözümünde etkili olabilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Yerel yöneticilerle ve hükümet mensupları ile sürekli görüşüp sorunları anlatıyoruz. Eğitimler ve bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Üyelerimizin görüşlerini ve taleplerini topluyoruz. Çünkü biliyoruz ki herkes kendi şehrinde yeterli çabayı gösterse sorunun üstesinden gelmek çok daha kolay olacaktır” diye konuştu.


Borsa Başkanı Salaş'tan sonra söz alan EXİMBANK Kayseri İrtibat Bürosu Pazarlama Yöneticisi Necla Özandaç,  Eximbank’ın tarihçesi ve faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.

Türk  Eximbank’ın devlet tarafından resmi bir kuruluş olduğunu belirten Özandaç, hedeflerinden bahsetti. Hedeflerinin 2023 yılı olduğunu ifade eden Özandaç, diğer hedeflerinin de ihracatın geliştirilmesi, ihracatta çeşitliliğin arttırılması, pazar payının arttırılması ve güven sağlamak olduğunu söyledi. Türkiye 13 ilde irtibat büroları kurarak birçok kişiye ulaşmayı amaçladıklarını belirten Özandaç, kendilerinin de Kayseri irtibat bürosundan da hizmet verdiklerini sözlerine ekledi. 2015 yılında 30 milyar dolar hacime ulaştıklarını söyleyen Özandaç, ihracat kredileri, uluslararası krediler ve sigorta işlemleri konusunda bilgilendirme yaptı.
Kısa vadeli ihracat kredileri hakkında da konuşan Pazarlama Yönetici Yrd. İlhan Elbir'de, Reeskont Kredisi, Sevk Sonrası Reeskont Kredisi, İhracata Hazırlık Kredisi, Sevk Öncesi İhracat Kredisi, Katılım Bankaları Sevk Öncesi İhracat Kredisi, Dış Ticaret Şirketleri İhracat Kredisi konularında da katılımcılara çeşitli bilgiler aktardı.

Türk Eximbank yetkilileri, konuşmaların ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.