NTSO Başkan Adayı Yakup Zağlanmış kadınların iş dünyasında önemli başarıla imza attığını belirterek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Zağlanmış, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında Türk kadının öneminin her dönem büyük olduğunu belirten Zağlanmış şunları kaydetti: "Geçmişte Kurtuluş Savaşında sırtında mermi taşıyan fedakar Türk kadını bu gün İş dünyasında da etkin olarak iş yükünü omuzlarına almış durumdadır.İş dünyasında kadın katılım sayısının artması ülkenin gelişmişliğini ve çağdaşlığını gösterir. Bizler bu nedenle bayan çalışanlara ve girişimcilere her zaman destek oluyoruz. Onların iş dünyasına katılımını daha fazla sağlayıp, kalıcılıklarını sürdürebilmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz." Nevşehir'de kadın istihdam sayısının gün geçtikçe arttığını belirten Zağlanmış tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

 Bu arada NTSO Başkan Adayı İş Adamı M.Yakup Zağlanmış Özgeçmiş ve Projelerinide içeren çalışmalarını anlatan internet üzerinde web sayfası açtı. www.yakupzaglanmis.com

İŞ ADAMI / NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKAN ADAYI



1961 Yılında Nevşehir Merkez ilçede doğdu. İlk Öğrenimini Cumhuriyet İlk Öğretim Okulunda, orta öğrenimini de Nevşehir Lisesi’nde okudu. Eğitime her zaman önem verdi. Ancak yoğun iş temposundan dolayı eğitim hayatı, özel dersler ve eğitim programlarıyla devam etti. Alanında uzman eğitimcilerden ekonomi, muhasebe, siyaset, kişisel gelişim eğitimleri aldı ve ulusal siyaset akademisi programlarına katıldı. Genç yaşlarda ticarete atılan Mehmet Yakup Zağlanmış, babası Ali Zağlanmış ile birlikte uzun yıllar Nakliye işi yaptı. Girişimci ruhu ve gençliği onu ticarette yeni arayışlar içine götürdü ve 1975 yılında gıda toptancılığı sektörüne girdi. Küçük bir işyerinde başlayan gıda toptancılığında büyük bir azim ve şevk içinde her zaman daha başarılı olabilmek için mücadele etti. Hizmet verdiği esnaflarla iyi diyaloglar kurdu, ticaretinde hep dürüst oldu. Babası Ali Zağlanmış’ın vefatından sonra 1992 yılında AKGÜL Gıda Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı sorumluluğunu devralmış ve görevini başarıyla sürdürmektedir. 2009 Yılında inşaat sektörüne girmiş olmakla beraber üç yıldır sektörde başarılı projelere imza atmaktadır.

İlkesi daima dürüstlük, ahlak, şeffaflık, çalışkanlık ve samimiyet oldu. İstikrarı, azmi ve kurduğu ticari ilişkiler onu sektöründe daha da başarılı bir konuma getirdi. Sadece ticarette olmadı bu başarı, işi dışında kurduğu saygı ve sevgi çerçevesindeki ilişkiler, sosyal sorumluluk anlayışı, çevresine duyarlı bir kişi olması 2000 yılında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliğine seçilmesini beraberinde getirdi. 12 Yıl Nevşehir Ticaret ve sanayi odası Meclisinde ticaret erbabını temsil etti, çabası ve mücadelesi, temsil ettiği arkadaşlarının güveni onu meclis başkan vekilliği ve başkan yardımcılığı görevine kadar getirdi.

Meclis çalışmalarında her zaman görevinin ve yetkilerinin müsaade ettiği kadar Nevşehir için yapılması gereken birçok şey olduğunu, ticaret erbabının sorunlarını çözüm önerilerini gündeme getirdi. Hiçbir zaman Ticaret ve Sanayi Odasının, Nevşehir’in geleceği olduğunu unutmadı. Halen görevleri devam etmekte olup 2013 yılında yapılacak Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlerinde, onunla aynı hassasiyete sahip aynı duyguları paylaşan Nevşehirli iş adamları ile birlikte dinamik güçlü ve yenilikçi bir Nevşehir için aday olmuştur. 12 yıl boyunca edindiği tecrübe, yaptığı gözlemler, projeleri ve tespit ettiği sorunlara çözüm olmak için çalışma arkadaşları ve Nevşehirli hemşerileriyle birlikte yoğun çalışmalarını sürdürmektedir.

Geçmişte Nevşehir Belediyesi Meclis Üyeliği de yapmış olan Zağlanmış, burada da her zaman Nevşehirli hemşerilerinin yanında olmuş, belediyenin Nevşehir için yaptığı hizmetlerde en büyük destekçisi olmuştur. Görevleri boyunca partizanlık yapmamış her kesimden her görüşten kişilerle iyi diyaloglar kurmuş, görevlerini samimiyetle yerine getirmiş, mütevazı kişiliği ve sıcakkanlılığı ile çevresince takdir edilmiştir.

Mehmet Yakup Zağlanmış evli ve iki çocuk babasıdır.