TÜMSİAD Derneği nin  Topuzluhan Resteurantta verdiği akşam yemeğinde Nevşehirli iş adamlarıyla bir araya gelen NTSO Başkan Adayı Yakup Zağlanmış şu açıklamalarda bulundu.

Yemeğe TÜMSİAD adına Semerkant  İç Anadolu Bölge Başkanı Fahrettin Cebeci  ile Nevşehirli İş Adamları Sacit Uzer ,Bekir Paslanmaz,Hakan Arıdil ve NTSO Meclis Başkan Adayı Musa Ertaş,NTB Başkanı Tuncer Gök ve TUMSİAD Nevşehir Şube Başkanı Samet Aygün Semerkant Dernek Başkanı Ahmet Feralan ile çok sayıda Nevşehirli Sanayici ve iş adamları katıldılar.

 

NTSO Başkan Adayı İş Adamı Yakup Zağlanmış yemekli toplantıda salonda büyük  alkış toplayan şu açıklamalarda bulundu.

 

Değerli başkanım ve TÜMSİAD derneğinin  değerli üyeleri,birçok konuda benzer düşüncelere sahip olan dostlarım daveti ile birlikte bir arada olmak bizler için ne büyük mutluluk ne büyük şereftir.Bu nazik davetinizden ve çekirdek yapılanmamız üzerine verdiğiniz ilgi ve odaklanmadan dolayı ben ve çalışma arkadaşlarım adına sizlere teşekkürlerimi sunarım.

 

Genel tanımlamalarına bakıldığında ticaret ve sanayi odaları ile TÜMSİAD dernek ve şubelerinin aynı çizgiler ve aynı  hedefler üzerine yürümeye çalışan iki büyük topluluk olduğunu görmekteyiz.

Bu ilke ve hedefleri şu şekilde özetlersek yanlış olmayacağını düşünüyorum;

 

Yerel ve evrensel değerlere sahip,

 

Azim ve kararlıkla bölgesine hizmet eden ,

 

Dürüst,

Dinamik ve Çalışkan,

Girişimci,

Gelişme açık ve eğitimli olmak,

Geleceğin dünyasında söz sahibi olan,

Bölgesinde lider ve dünyadaki tüm ülkeler nezdinde Türkiye’yi marka haline getirecek işadamları kuşağı oluşturmaktır.

 

Bizler bu hedefler için belli bir kararlılığı  sergileyen hatta hatta yeri geldiğinde kimi zümrelerce AYRILIKÇI sıfatını üzerinde gururla taşıyan bir yapı oluşturarak hizmet yoluna ve hizmet yarışına katılma kararımızı aldık.

 

Büyük değişimler bilindiği üzere hep fedakarlıklarla yapılmıştır.Bölgesel ve çevresel hizmet için bizler fedakarlık yapmaya hali hazırız,sizlerinde bu fedakarlıklara destek vereceğinizden hiç şüphemiz olmamıştır.

 

Yıllardır çekirdek yapılanmamızdaki birçok dostumuzun ticaret odamızın meclisinde çeşitli görevler aldığını hepiniz bilmektesiniz.Yıllar içerisinde oluşan değişikliklerden ötürü,ticaret odalarının yapılanma ve işlevlikleri değişmiştir,yaptırım gücü artmış ama mevcut yapılanma ile ‘BEN’ anlayışının hüküm sürdüğü hiçbir zaman tepeden tabana inemeyen ve ‘DOSTLARIMIZIN TÜM ÇABALARINA RAĞMEN’ ‘BİZ’ anlayışını benimsetemediğimizden mütevellit;

 

‘YENİ YÖNETİM,GENÇ YENİ YAPILANMA,GÜÇLÜ VE KARARLI BÜYÜME’hedefleri ile bu hizmet yarışında yollardayız.

 

ANA HEDEFİMİZ;

Ana ve tek hedefimiz asla ve asla ayrımcılık gütmeden tepeden tabana tüm sanayicilerimiz,büyük esnafımız,küçük esnafımızla elele vererek,sivil toplum örgütlerinin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak,’İSTİŞARE’ temelli bir yapı oluşturmaktır.

Siz çok sevgili dostlara bu dost meclisinde istişarenin önemini vurgulayan sevgili peygamberimizin hadisi şeriflerinden bahsetmek istiyorum;

Şöyle buyurmuştur ALLAH resülü;

İstişare pişmanlığa karşı kaledir,

İstişare eden mahrum kalmaz,istişare eden pişman olmaz.

İnsanı pişman eden kendi görüşündeki ısrardır.

Ben ve çekirdek ekibim kendi görüşlerimizi bir kenara bırakarak,istişareye ve bilgi birikimi,tecrübeye sonsuz saygı duyarak,peygamberimizin öğütlediği şekilde hareket tarzını benimseyerek;

BÖLGEMİZDE YATIRIMLARIN ARTIRILMASINI SAĞLAYAN,SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYAN ÜYELERİMİZİN YENİDEN BÜYÜME İVMESİ İÇERİSİNE GİRMELERİNE İMKAN SAĞLAYAN HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ İSTİŞARE EDEN BİR YAPILANMA OLUŞTURMAKTIR.

SONUÇ:

Ben ve çalışma ekibimin yegane hedefi şudur.

Kim ne söylerse söylesin kendi anlayışı ile kendi kapasitesinde söylemiştir.

Bizler bugüne kadar neler yapıldı,neler yapılmadı kavgası içinde kaybolmak istemiyoruz.

Bizler bir yerde yeniden başlamak,yeni başlangıcı engellemek isteyenler için elele verip topyekün sert bir duvar oluşturmak istiyoruz.

Bugüne kadar yapılanlarda ve yapılamayanların içinde rol aldık.

Artık tek hedefimiz nacizane tespit ettiğimiz eksiklikleri çalışır hale getirmek bölgemize ve bölge insanımıza hak ettiği şekilde hizmet edebilmektir.

 

SAYGI VE SEVGİLERİMLE:

TUMSİAD Nevşehir Şube Başkanı Samet Aygün de yaptığı açıklamasında Biz Gerek TÜMSİAD Nevşehir Şubesi gerekse Semerkant Derneği olarak Her iki Adaylarımızıda başarılar diliyor gerek adaylarımız gerekse Memleketimiz Nevşehir için hayırlısının olmasını diliyoruz dedi.

Öte yandan:
Zağlanmış, Her şeyi Anlatacak

Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Başkan Adayı Yakup Zağlanmış, 23 Şubat 2013 Cumartesi günü katılacağı canlı yayın programında aday olma nedeninden tutunda göreve seçilmesi halinde neler yapacağını ilk kez tüm detayları ile anlatacak.

Kapadokya FM’ de Gazeteci Ali Çamur’un hazırlayıp sunacağı Haber Panorama Özel’in konuğu olacak Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Başkan Adayı Yakup Zağlanmış, özellikle seçimlerin ertelenmesi konusunda ve şu ana kadar yaptıkları ziyaretlerde oda yönetimine dair yapılan eleştirileri de ilk kez programda anlatacak.

Nevşehir’in sanayi ve ticaret alanında gelişmesinin lokomotifi olması gereken Nevşehir Ticaret ve Sanayi odasının şu ana kadar bu görevi neden yerine getiremediğinin sebeplerini de sıralayacak olan İş Adamı Yakup Zağlanmış, Programda sürpriz açıklamalarda bulunacak.